Vágólapra másolva!
A Spanyol Nagydíj után azt mondta, a csapatnak az egész idényben nem lesz esélye pontot szerezni, de ezt nem gondolta komolyan. A teszten már elégedett volt a McLaren vezethetőségével.

Jenson Button elismerte, csak a csalódottság beszélt belőle, amikor a Spanyol Nagydíj után keményen kritizálta a McLaren-Honda munkáját. Button a 16. helyen ért célba Barcelonában, és ezúttal nem a japánok motorjára panaszkodott a verseny után, hanem az MP4-30 vezethetőségére. A brit szerint az autó annyira kiszámíthatatlanul viselkedett a verseny első felében, hogy félelmetes volt vezetni.

Button a futam után adott nyilatkozatában arról is beszélt, hogy a McLaren ilyen teljesítménnyel az egész idényben pont nélkül maradhat. A Monacói Nagydíj szerdai napján azonban elismerte, ezt az állítását nem gondolta komolyan.

„Nagyon szókimondó voltam, de ilyenkor eluralkodnak rajtunk az érzelmeink, és mindig eltúlozzuk a problémákat" – mondta. „Barcelonában kemény versenyem volt, de utána jól jött a tesztelés, mert mindent helyre tettünk."

Button a teszt után optimistábban várja a jövőt Forrás: AFP

Sikeres volt a teszt

A Spanyol Nagydíj után a csapatok a helyszínen maradtak, kedden és szerdán ugyanis az év első szezon közbeni tesztjét rendezték a katalán pályán. Button elmondta, a gyakorlás közben már nem tapasztalta a vasárnapi problémákat.

„Sokkal jobb érzés volt vezetni az autónkat, hiszen kiegyensúlyozottabban viselkedett, különösen a hosszú etapokon. Új alkatrészeket is teszteltünk – volt, amit az idény hátralévő részére, egyes elemeket viszont az itteni versenyre" – utalt a Monacói Nagydíjra. „Elégedetten távoztam a tesztről, hiszen látszott, milyen messzire jutottunk február óta. Ez az egész csapatra vonatkozik, de különösen a Hondára."

Button elárulta, a kétnapos teszt után sokkal magabiztosabban várja a következő versenyeket. „Örülök, hogy viszonylag sok kört sikerült megtennünk, és hasznos munkát is végeztünk" – mondta. "Az eredmény remélhetőleg már a hétvégén is látszani fog."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!