Vágólapra másolva!
Miután a Mercedes bebiztosította a konstruktőri vb-címet, a német versenyző kijelentette, hogy az utolsó három futamon ő és Lewis Hamilton is a saját érdekeit helyezi majd előtérbe. Főnökük korábban már elmondta, hogy nincs bajuk ezzel.

A Mercedes Oroszországban pontot tett a csapatok közti, korábban sem igazán szoros versenyfutás végére, és megszerezte fennállása első konstruktőri vb-címét. Nico Rosberg, aki Lewis Hamiltonhoz képest 17 pontos hátrányból várja az utolsó három nagydíjat - melyeket sorrendben az USA-ban, Brazíliában és Abu-Dzabiban rendeznek -, elmondta, hogy innentől ő és csapattársa is többet kockáztathat, és nem kell a Mercedes közös sikereire koncentrálniuk.

"A hátralevő pályák a kedvenceim közé tartoznak" - közölte a Sport Bilddel. "Az utolsó három futamon kemény küzdelem lesz, és nincs kétségem afelől, hogy miután eddig a csapat érdekei voltak előtérben nálunk, ezután nagyobb hangsúlyt kapnak az egyéniek."

Nico Rosberg próbál visszavágni Forrás: Mercedes

Ebben a csapat sem fogja akadályozni őket, mivel Toto Wolff a konstruktőri vb-cím megszerzését követően megerősítette, hogy mostantól gyakorlatilag megkötések nélkül harcolhatnak egymással.

Rosberg utoljára Németországban tudott győzni, és a Szingapúri Nagydíj óta a most már zsinórban négy győzelemnél járó Hamilton mögött áll a táblázaton. Ennek dacára úgy érzi, semmi sincs veszve. "Sohasem éreztem azt, hogy lökdösni kellett volna a kanyarokba. Vadász vagyok, a világbajnoki címre vadászom, és nincs okom feladni" - nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!