Vágólapra másolva!
Látványos versenyzéssel a 3. és a 4. helyen zárta a Japán Nagydíjat Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo. A Red Bull duója már szombaton is a futamra várt esőre készült, így az időmérő edzésen Vettel csak a 9., Ricciardo pedig a 6. lett. A versenyen aztán jó taktikával és bátor előzésekkel felül tudtak kerekedni közvetlen ellenfeleiken.

Újabb dobogós hellyel zárta a csapat számára különösen eseménydús japán hétvégét a Red Bull. Miután szombaton bejelentették, hogy öt év együttműködés és négy világbajnoki cím után Sebastian Vettel az év végén elhagyja legnagyobb sikerei helyszínét, a német pilóta megszerezte idei negyedik dobogós helyezését, és feljött csapattársa, Daniel Ricciardo mögé a bajnoki pontversenyben.

A Japán Nagydíj elején úgy tűnt, korai bokszkiállásával Jenson Button kifog a Red Bullokon, de Vettel tartani tudta vele a tempót, majd a második kerékcseréknél az angol versenyző elé került, miután csapattársával együtt körbeautózták a két Williamst.

A német pilóta később csaknem elvesztette dobogós helyét Ricciardóval szemben, hiszen a futamot lezáró második piros zászló idején ausztrál csapattársa mögött haladt, de a futam végeredményét még az előző befejezett kör alapján állapították meg.

"Bejött a Safety Car, és azt hiszem, mi csak annyit tudtunk, hogy Adrian (Sutil) kicsúszott. Azt nem láttuk, ami utána történt" - utalt Vettel arra, hogy Jules Bianchi is súlyos balesetet szenvedett, ami a biztonsági autó pályára lépéséhez és a verseny leállításához vezetett.

Végül Vettelt rangsorolták a 3. helyen Forrás: Red Bull

"Amikor a Safety Car bejött, úgy döntöttünk, elég nagy az előnyünk egy bokszkiálláshoz, így csak egy pozíciót vesztettünk" - mondta a német , aki ezzel a csapattársa mögé került a pályán, ezért eleinte a Red Bullnál is azt hitték, hogy lemaradt a dobogóról.

Vettel "borzasztónak" nevezte, hogy a futam után nem jutottak információhoz arról, Bianchi jól van-e. Ricciardo is csatlakozott hozzá, aki nem elemezte hosszan a futam eseményeit, de kiemelte, szombaton helyes döntést hoztak, amikor a Red Bullt esős pályára állították be.

"Elég trükkös verseny volt, nem alakultak rosszul a dolgok, és a szombati beállításunk is kifizetődött. A stratégia terén kipróbáltunk néhány dolgot, de most elsősorban Bianchi állapota foglalkoztat" - mondta az ausztrál.

Christian Horner csapatfőnök méltatta versenyzői szereplését, és kiemelte, hogy az esős körülmények segítették a Red Bullt a jó eredmény eléréséhez. "A versenyen erős teljesítményt nyújtott a csapatunk, mindkét pilótánk nagyot lépett előre, és néhány fantasztikus előzést mutatott be. A 3. és a 4. hely jó eredmény, úgy tűnik, az eső ismét remekül kiegyenlítette az erőviszonyokat."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!