Vágólapra másolva!
Rob Smedley nem engedi, hogy a csapat tagjai hátradőljenek, mert egyik pillanatról a másikra több ellenfelük is elhúzhat mellettük. Tisztelik a vetélytársakat és a pályákat.

Több futamnak el kellett telnie ahhoz, hogy a Williams teljesíteni tudja a vele kapcsolatos elvárásokat, és eredményekkel is igazolják, hogy tényleg az övék az egyik legerősebb autó a mezőnyben. Sokan már az idény előtt meglepetésre képesnek tartották a patinás istállót, amely az első versenyeken különböző okok folytán rengeteg pontot elhullajtott, de Valtteri Bottas Ausztriában és a Brit Nagydíjon végül dobogós helyre kormányozta be autóját.

A Williams ezzel a 4. helyig lépkedett előre a konstruktőri tabellán, s hátránya csupán három pont az előtte álló Ferrarihoz képest. Rob Smedley, a lendületben lévő csapat teljesítményért felelős mérnöke azonban nem hagyja, hogy kollégái hátradőljenek, mert a Mercedes mögött pillanatok alatt változhat az erősorrend.

"Felelőtlenség lenne azt mondanom, hogy a Williamsé a második leggyorsabb autó, és hogy ez így is fog maradni. Úgy vélem, hogy a középmezőny nagyon szoros, benne bárki oldalára billenhet a mérleg, és könnyen megtörténhet, hogy valakinek az autója az egyik pillanatban még a második leggyorsabb a rangsorban, utána meg csak az ötödik" - nyilatkozta az Autosportnak.

Bottas két egymást követő versenyen tudott felállni a dobogóra Forrás: AFP


Fő a tisztelet

A Williams 2007-ben negyedik lett az összesített tabellán az istállók között, azóta egyszer sem végzett ennyire jó pozícióban. Idén lehetőségük nyílt a hét évvel ezelőtti eredmény túlszárnyalására, de Smedley hangsúlyozta, hogy ehhez szüntelen javulásra van szükségük.

"Minden területen folyamatosan jó teljesítményre van szükség, csak így lehet eljutni oda, hogy versenyeket nyerjünk. Muszáj két lábbal a földön járni, és tisztelni kell a vetélytársakat, illetve a versenypályákat. Mi tiszteljük őket" - mondta. "Ilyen a hozzáállásom, (a technikai igazgató) Pat Symondsé is ilyen, és ezt megpróbálom átadni a csapatnak."

A Williams az előző két versenyen meggyőzően utasította maga mögé a tabella második helyét foglaló Red Bullt is, de a címvédőtől jelenleg 65 pontra vannak lemaradva.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!