Vágólapra másolva!
Eddig hivatalosan csak 198 versenyen állt rajthoz, de ő most ünnepli a jubileumát. Alonso szerint a Ferrari fejlesztései nem válnak be elég következetesen.

Kimi Räikkönen a hétvégén, Kanadában fogja ünnepelni 200. Forma-1-es nagydíját. Hivatalosan csak 198 versenyen állt rajthoz, mert a Michelin-botrányról elhíresült 2005-ös USA Nagydíjon, valamint a 2001-es Belga Nagydíjon nem indultként regisztrálták. Ám az utóbbin valójában részt vett, csak kiesett még a Luciano Burti és Eddie Irvine ütközése miatti megszakítás előtt.

„Mondták, hogy a hétvégi Kanadai Nagydíj a 200. futamom lesz, ami azt mutatja, hogy mennyire repül az idő" – idézi Räikkönent a Ferrari honlapja. „Ugyanúgy keményen fogom nyomni a gázt, mint máskor. A statisztikák semmin nem változtatnak, de biztos vagyok benne, hogy évek múlva büszkén fogok visszagondolni erre a mérföldkőre."

Räikkönen a 14. versenyző lesz a Forma-1 történetében, aki eléri a második centenáriumot. A rekordot 322 nagydíjjal Rubens Barrichello tartja, rajta kívül Michael Schumacher az egyetlen, aki több mint háromszázszor indult. A finn eddig összesen húsz győzelmet aratott, de a Ferrari formáját látva nincs sok esélye rá, hogy a jubileum alkalmával gyarapítsa a trófeáit.

„Kapunk néhány frissítést a hétvégén, viszont természetesen a többi csapat sem áll egyhelyben, úgyhogy a sorrend valószínűleg nem igazán fog változni" – ismerte el. „Remélhetőleg azért le tudjuk dolgozni a hátrányunkat kissé, és a 200. versenyemet az idei legjobb eredményemmel zárhatom, ami az egész csapat számára nagyszerű lenne."

Räikkönen a 200. nagydíjára készül Forrás: AFP

A másik Ferrarit vezető Fernando Alonso sem lát drasztikus előrelépési lehetőséget Kanadában, mert az istálló fejlesztései nem válnak be elég rendszeresen. „Eddig lényegében minden versenyre vittünk új alkatrészeket" – mondta az Autosportnak. „Némelyik bevált, némelyik nem, de a Kanadában kapott újításokból meg fogjuk próbálni kihozni a maximumot, hátha a pénteken végzett hatékony munkával közelebb kerülhetünk a dobogóhoz."

„Nincsenek kétségeim afelől, hogy minden versennyel egyre ütőképesebbek leszünk, de azt nem tudom, mennyire."

Alonso, aki harmadik az egyéni összetettben a Mercedes párosa mögött, ugyanakkor biztos benne, hogy a Ferrariban még komoly kiaknázatlan potenciál van. „Jelentősen fejleszthetjük az autót, mert gyenge a teljesítményünk, úgyhogy sok téren – a motorokkal, az aerodinamikával, a rajtokkal – javulhatunk" – mutatott rá. „A szezon vége még messze van, és ha előrelépünk, jó eredményeket érhetünk el."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!