Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo elismeri, hogy rövid távon nem várhatnak csodákat, de hozzáteszi, hogy a csapatnak már az idén fejlődnie kell.

Bár ez az eredményekből eddig is mindenki számára egyértelmű lehetett, most a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is nyíltan elismerte, hogy a csapatának az idén már nem sok babér terem. Hét forduló után harmadikak a konstruktőri összetettben, mindössze tíz ponttal előzve meg a Force Indiát, és csupán egy dobogós helyet szereztek – még Kínában, Fernando Alonso révén.

„Nem hiszem, hogy rövid távon képesek lehetünk csodát tenni" - mondta Montezemolo a Tuttosportnak. „Keményen dolgozunk a jövő érdekében, tudva, hogy amit az idén csináltunk, az nem volt elég. Nehéz pillanatokat élünk át, de nem beszélnünk, hanem cselekednünk kell."

Montezemolo szerint a Ferrari új főnöke, Marco Mattiacci „nagy kihívással néz szembe, mert jövőre számos területen kell tenni valamit. Különösen az autó és a motor sokkal szorosabb integrációjára kell gondot fordítanunk."

Mivel 2015-ben várhatóan nem változnak jelentősen a technikai szabályok, a csapatok számára most a tavalyinál kisebb kompromisszumot jelent megosztani az erőforrásaikat az idei és a jövő évi autóik fejlesztése között. A La Repubblicának Montezemolo célzott rá, hogy a Ferrari sem akarja teljesen a következő szezonra áthelyezni a hangsúlyt. „Mindenképpen előre kell lépnünk még az idén" – szögezte le.

Közben Mattiacci cáfolta, hogy a Ferrari valaha ajánlatot tett volna a Red Bull technikai igazgatójának, Adrian Neweynak. "Ahogy már Monte Carlóban is említettem, nem kerestük meg Adriant. Jó, hogy tovább dolgozik a Red Bullnál" - idézi őt az Autosport.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!