Vágólapra másolva!
A Mercedest befoghatatlannak tartja, bár a Ferrari hivatalos oldalán neki tulajdonított idézet szerint reménykedik, hogy mégsem így lesz. 

Néhány hete Fernando Alonso már lemondott az idei bajnoki címről, és új célként a konstruktőri 2. hely megszerzését tűzte ki a Ferrari számára. Noha a bajnokságból még csupán hat futam ment le, és tizenhárom hátravan, Kimi Räikkönen is a csapattársáéhoz hasonló megállapításra jutott.

"Úgy tűnik, eldőlt" - jelentette ki a norvég Aftenpostennek. "A Mercedes autói túl gyorsak. Mi is ott akarunk lenni velük az élmezőnyben, de úgy látszik, ez a bajnokság már elúszott."

Az eddigi hat verseny mindegyikén diadalmaskodó, ebből ötször kettős győzelmet arató Mercedes versenyzői közül Nico Rosbergnek 122, Lewis Hamiltonnak 118 pontja van, miközben a tabellán harmadik Alonso mindössze 61 pontot gyűjtött eddig. Räikkönen a 12. helyen szerénykedik 17 ponttal.

Räikkönen is úgy látja, ez a vb elúszott Forrás: AFP

A Ferrari honlapja ugyanakkor nem tett említést arról, hogy a finn feladta volna a küzdelmet. "Úgy gondolom, mindenkinek nehéz felvenni a harcot a Mercedes versenyzőivel, de sohasem lehet tudni. Szeretném, ha mi lennénk azok, akiknek sikerül, még ha nehéz is lesz" - idézte a csapat Räikkönent.

"Mindazonáltal hozzászoktam a küzdelemhez, és a csapattal együtt, amely változatlanul keményen dolgozik az F14 T fejlesztésén, abban bízunk, hogy képesek leszünk néhány jó eredményt szerezni. Mint említettem, rengeteget dolgozunk, és szerintem meg fogjuk oldani a problémáinkat, de ehhez időre van szükség. Ha ez sikerül a szezon vége előtt, jönni fognak az eredmények, a motivációm ugyanis töretlen."

A Ferrari a közeljövőben elsősorban a motortól vár javulást, mert a következő versenyeken a korábbinál agresszívabb beállításokat fognak használni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!