Vágólapra másolva!
A Bernie Ecclestone-tól állítólag kenőpénzt elfogadó bankár egyes állításai a képzelet szüleményei - ezt vallotta a müncheni bíróságon az egyik tanú, ami a Forma-1 nagyurának helyzetét segíti.

Megkérdőjelezheti Gerhard Gribkowsky szavahihetőségét a Bernie Ecclestone ellen folyó perben az egyik tanú vallomása, aki a müncheni bíróságon azt mondta, az egykori bankár állításainak egy része a "képzelet szüleménye."

A BayernLB bank korábbi kockázatelemzője már elkezdte letölteni 8 és fél éves börtönbüntetését, amit azért kapott, mert kenőpénzért cserébe a valós értékénél alacsonyabbra becsülte a bank F1-es részesedését, amikor eladták a sportág jelenlegi tulajdonosának, a CVC Capital Partnersnek. Ecclestone ugyanakkor kategorikusan tagadja a vesztegetés vádját, és állítása szerint azért adott pénzt Gribkowskynak, hogy ne hozza őt kellemetlen helyzetbe az egyéb vállalkozásait érintő információkkal.

A perben legutóbb meghallgatott tanú Gribkowsky kollégája volt, és a DPA hírügynökség szerint közeli munkakapcsolatban állt vele a Forma-1-es ügyben. Az illető felidézett egy vacsorát is, amelyen a vesztegetéssel gyanúsított bankár arról beszélt neki, hogy "úgy érzi, mintha Ecclestone a fogadott fiának tekintené, és őt akarja látni az utódjaként a Forma-1 élén."

A tanú említést tett Gribkowsky másik történetéről, amelyben Ecclestone állítólag 20 millió dollárt vitt magával egy találkozóra egy bőröndben, de szakértők megállapították, hogy ennyi készpénzt bele sem fért volna. A lecsukott bankártól nem állnak távol a hasonló füllentések. "Dr. Gribkowsky néhanapján ilyesmiket mondogatott" - közölte a tanú.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!