Élő:
Vágólapra másolva!
Egyelőre jó a kapcsolatuk, de a finn kemény küzdelemre számít kettejük között. Alonso szerint "tökéletes harmóniában" kell dolgozniuk, ha bajnokok akarnak lenni.

Noha sokan valószínűtlennek tartják, hogy Fernando Alonso és új csapattársa, Kimi Räikkönen konfliktusok nélkül teljesítse első közös idényét a Ferrarinál, a két versenyző egyelőre bízik az eredményes együttműködésben. Räikkönen szerint az idény előtt még lehetetlen megmondani, hogyan alakul a kapcsolatuk, ezért felesleges találgatni.

A finn elmondta, mindketten tudják, hogy elsősorban a csapatért kell versenyezniük, de a pályán nem lesz helye az óvatoskodásnak. "Ahogy korábban is mondtuk, ugyanúgy fogunk versenyezni egymás ellen, mint bármely másik évben - nem számít, hogy csapattársak vagyunk" - jelentette ki az új Ferrari szombati bemutatója után. "Tiszteljük egymást, s bár mindketten megpróbáljuk legyőzni a másikat, tudjuk, hogy az istálló mit vár tőlünk. Majd meglátjuk, hogyan alakul a helyzet."

Alonso szerint a harmonikus csapatmunka a legfontosabb Forrás: Ferrari

"A kívülállók sokat beszélnek arról, hogy milyen problémákra számíthatunk, de a csapaton belül jó a hangulat" - tette hozzá Räikkönen, aki a Ferrari utolsó egyéni bajnoki címét nyerte 2007-ben. "Idővel kiderül, mi történik majd, de remélhetőleg mindkét bajnoki címet vissza tudjuk szerezni."

A Ferrarinál ötödik idényét kezdő Alonso hangsúlyozta, hogy a siker érdekében "minden versenyen 100 százalékos teljesítményt kell nyújtanunk", és mindenképpen jó munkakapcsolatot kell kialakítaniuk. "Tökéletes harmóniában kell együttműködnünk, a csapat érdekeit kell szem előtt tartanunk, és azt kell tennünk, amit az istálló mond nekünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!