Vágólapra másolva!
A korábbi versenyző, aki kis híján meghalt a versenypályán, felfoghatatlannak tartja, hogy Schumacher élete egy sípályán elszenvedett baleset miatt került veszélybe. Biztos benne, hogy nem vállalt túl nagy kockázatot.

Niki Laudát is megrendítette a Michael Schumacherrel történt síbaleset, amelynek következtében a Forma-1 legeredményesebb pilótája életveszélyes állapotba került. Az osztrák kegyetlenségének érzi a sorstól, hogy a versenyzéssel töltött hosszú, kockázatokkal teli évek után Schumacher élete ily módon került veszélybe.

"Megdöbbentő és megmagyarázhatatlan, hogy ilyesmi megtörténhetett egy kiváló pilótával, aki több mint háromszáz versenyén hét bajnokságot nyerve életben maradt. Ez tragédia" - idézte Laudát a Guardian. Abban biztos, hogy bukását nem felelőtlen kockázatvállalás okozta. "Michael nagyon jól síel, ami vele történt, az bárki mással megtörténhetett volna" - mondta. "Nem vállalt felesleges kockázatot. Nem idióta. Biztos vagyok benne, hogy semmilyen őrültséget sem csinált a fia előtt." Ugyanez a véleménye egy másik korábbi F1-es pilótának, Martin Brundle-nak is. "Az alapján, amit olvastam, nem vállalt felesleges kockázatokat a lejtőkön. Úgy tűnik, ezúttal nagyon szerencsétlen volt."

Ábra a baleset helyszínéről. Az 1-es számmal jelölt helyen esett el Schumacher, innen szálították először a 2-es számmal jelölt közeli kórházba, majd onnan Grenoble-ba Forrás: AFP/Valentina Breschi/Sophie Ramis/Vincent Lefai

A feltételezések szerint azonban Schumacher két kijelölt sípálya között esett el, s verte be a fejét egy sziklába a franciaországi Méribelben. Súlyos sérülést a Forma-1-ben egyszer, az 1999-es Brit Nagydíjon szenvedett, de azt megúszta lábtöréssel. Emellett 2009-ben volt még egy komolyabb bukása versenymotorral, aminek következtében megsérültek a csigolyái.

Lauda egyúttal a sportág legnagyobb alakjának nevezte a németet. "Minden idők legnagyobb versenyzője a hét bajnoki címével. Csupán a nagyszerű Juan-Manuel Fangio érhet fel hozzá öt győzelmével. (Schumacher) volt a tökéletes versenyző a gyorsaságával, a kifinomult ösztöneivel és a rendkívüli műszaki rálátásával" - nyilatkozta.

Schumachert mesterséges kómában tartva kezelik egy grenoble-i kórházban, amelynek orvosai kedd délelőtt arról számoltak be, hogy bár még nem múlt el az életveszély, az állapotában a hétfő éjszakai műtétet követően javulást tapasztaltak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!