Vágólapra másolva!
Az aero-főnök Peter Prodromou után újabb két kulcsember hagyja el a címvédő istállót, Mark Ellis és Giles Wood a Mercedesnél folytatja pályafutását.

Tovább erősítette mérnöki gárdáját a Mercedes, ezúttal a Red Bull két mérnökét, Mark Ellist és Giles Woodot csábították át csapatukhoz. Ellis a menetdinamikai részleg vezetője volt a Red Bullnál, Wood pedig a szimulációs munkákat irányította. A két szakember fontos szerepet töltött be a Red Bullnál, távozásuk ezért megviselheti az istállót, amely egy éven belül a McLarenhez szerződő aero-főnökét, Peter Prodromou-t is elveszíti.

Ellis és Wood a jelenlegi szerződésük lejárta után, 2014 júniusában csatlakoznak a Mercedeshez. Ellis a teljesítményért felelős igazgató pozícióját foglalja majd el, Wood pedig új munkahelyén is a szimulátorban zajló munkákért lesz felelős. A két mérnök célja az, hogy munkájuknak köszönhetően további sikerekhez segítsék a 2013-ban komoly fejlődésen átesett Mercedest.

Az elmúlt években számos neves szakembert leszerződtető Mercedesnek Wood és Ellis az első igazolása, mióta a csapathoz szintén idén csatlakozó Paddy Lowe és az ügyvezető igazgató Toto Wolff átvették a csapat irányítását a leköszönő Ross Brawntól.

Új igazolásainak köszönhetően egyre erősebbé válhat a Mercedes Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!