Vágólapra másolva!
Szerinte az emberek 98%-a rossz döntésnek tartotta, hogy a Mercedeshez szerződött, de az idei eredményei őt igazolták. Élvezte az új élményekkel teli 2013-as szezont.

Lewis Hamilton a tavalyi év végén annak ellenére hagyta el a McLarent, hogy az idény utolsó szakaszában a britek autója tűnt a leggyorsabbnak. Sokan rossz döntésnek tartották, hogy annak a Mercedesnek az ajánlatát fogadta el, amely egyetlen futamot nyert 2012-ben, az idény második felében pedig pontot is alig tudott szerezni. Egy év elteltével biztosan állítható, hogy Hamilton jó lóra tett: a Mercedes három futamgyőzelmet aratva a konstruktőri bajnokság második helyén végzett, a McLaren versenyzői pedig még a dobogóra sem tudtak felállni.

Hamilton elismerte, jó érzéssel tölti el, hogy az idei eredményeivel vissza tudott vágni azoknak, akik egy évvel ezelőtt bírálták őt a döntése miatt. Sokan arra is gondoltak, hogy a brit csak a nagyobb fizetés miatt váltott csapatot. „Azt hiszem, az emberek 98 százaléka kételkedett bennem” – nyilatkozta az ESPNF1.com-nak. „Ezért ez valóban nagyszerű érzés.”

Hamilton a bajnokság 4. helyét szerezte meg 2013-ban Forrás: AFP

„Én már akkoriban is úgy éreztem, hogy helyesen döntöttem, és valóban így van” – mondta az átigazolásról Hamilton, aki idén a Magyar Nagydíjon tudott diadalmaskodni. „Nagyon boldog vagyok. Sokkal többről van szó, mint az eredményekről – nagyon élveztem a csapatváltással járó új élményeket, és azt, hogy egy új autóhoz és istállóhoz kellett alkalmazkodnom.”

Hamilton szerint a Mercedes idén azért szerepelt jobban, mint a korábbi években, mert a fejlesztési versenyben tartani tudták a lépést az ellenfeleikkel. „Jövőre természetesen még jobban szeretnénk teljesíteni, remélhetőleg sikerülni is fog. Az idei szezonra úgy tekintettem, mint egy alapozó évre – nem gondoltam volna, hogy az alapozás ilyen sikeres lesz” – magyarázta.

A 2008-as világbajnok bízik benne, hogy az új szabályoknak köszönhetően jövőre felborul az erősorrend. „Az újdonság gondolata mindig izgalommal tölt el” – mondta. „Ha az idei autókat fejlesztenénk tovább, akkor nagyon nehéz lenne legyőznünk a Red Bullt – annyival előttünk járnak, hogy nem lett volna könnyű felzárkózni hozzájuk. Örülök, hogy jövőre tiszta lappal indulunk, ellenkező esetben ugyanis öt, hat vagy hét világbajnokságot is nyerhettek volna.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!