Vágólapra másolva!
Közleményben kérték, hogy ne faggassák őket, de egyúttal megköszönték a szurkolóknak és a sajtó munkatársainak a támogatást. A grenoble-i kórház előtt, ahol Schumachert ápolják, a rajongók már számos relikviát elhelyeztek.

Nem csak a Forma-1-es társadalom, hanem a közélet, illetve a sport- és sztárvilág sok szereplője kívánt már jobbulást Michael Schumachernek, aki vasárnap súlyos balesetet szenvedett síelés közben, és életveszélyes állapotban, mesterséges kómában küzd a túlélésért a grenoble-i kórházban. Hétfőre ideért a versenyzőlegenda édesapja, valamint testvére is, hogy sérült családtagjuk mellett legyenek, a család pedig a hétszeres bajnok szóvivőjén, egyben menedzserén keresztül megköszönte a támogatást.

"Szeretnénk köszönetet mondani az orvosi stábnak, amelyről tudjuk, hogy mindent megtesz Michaelért. Köszönjük az embereknek is, hogy a világ minden tájáról kifejezték együttérzésüket, illetve jókívánságaikat Michael felépülésére" - áll a közleményben, hozzátéve: "Szeretnénk megkérni a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a privát szféránkat, valamint a barátainkét, és egyúttal köszönjük a támogatásukat is."

A BBC ugyanakkor a menedzserre, Sabine Kehmre hivatkozva azt írja, hogy Schumacher felesége, Corinna, valamint két gyermeke, a 16 éves Gina-Maria és a 14 éves Mick sokkos állapotban van a családfő balesete miatt.

Michael Schumacherért szorít a világ Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Schumacher 1996 és 2006 között, a Ferrarival érte el legnagyobb sikereit, ezért nem véletlen, hogy most a maranellóiak elnöke, Luca di Montezemolo, és csapatfőnöke, Stefano Domenicali is a németért aggódik. Mindketten kapcsolatban állnak Schumacher családtagjaival, próbálják bíztatni őket. A Bild képei alapján közben a grenoble-i kórház előtt elkezdtek gyűlni a különböző schumacheres emléktárgyak, a rajongók különböző zászlókat, drapériákat helyeztek a pázsitra, így próbálva erőt adni a szerencsétlenül járt versenyzőnek.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!