Vágólapra másolva!
Két új mérnökkel. Dave Wheaterrel és Shaun Whiteheaddel erősítették meg az aerodinamikai stábjukat.

A történetének egyik legrosszabb évét záró Williams műszaki stábjának megerősítésével igyekszik visszatornázni magát a csúcsra. Technikai igazgatónak már korábban megszerezték a Benettont és a Renault-t több vb-címhez segítő Pat Symondsot, most pedig két új aerodinamikai mérnök igazolását jelentették be: Dave Wheater a Lotustól, Shaun Whitehead a Red Bulltól érkezik hozzájuk.

Wheater a teljesítményért, Whitehead pedig a munkafolyamatokért fog felelni, mindketten az aero-részleget vezető Jason Somerville irányítása alatt. „A 2014-ben ránk váró izgalmas kihívások fényében biztosra veszem, hogy a tapasztalataik révén erősebbé fogják tenni a csapatunkat" – mondta Somerville.

Symonds hozzátette: „Ez a két igazolás bizonyítja az elkötelezettségünket az iránt, hogy hatékonyabbá tegyük az aerodinamikai fejlesztéseinket, miközben a gyakorlati alkalmazásuk révén azokat a pályán nyújtott teljesítményünk terén is kamatoztatni próbáljuk."

Megerősíti mérnöki gárdáját a Williams Forrás: AFP

A Williams idén mindössze 5 pontot gyűjtött, 28-cal kevesebbet még a konstruktőri tabellán közvetlenül előtte végző Toro Rossónál is. Pastor Maldonado a szezon végén elhagyta az istállót, helyette a Ferraritól menesztett Felipe Massát szerződtették le Valtteri Bottas mellé. Vezető versenymérnökként várhatóan csatlakozni fog hozzájuk az eddig Massát segítő Rob Smedley is, aki a Toro Rossóhoz távozó Xevi Pujolar megüresedett pozícióját fogja betölteni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!