Vágólapra másolva!
Hamilton szerint az utódja, Magnussen intelligens, és borzasztóan gyors lesz. A McLaren egykori koordinátora, Jo Ramirez úgy véli, Pérezt az arroganciája miatt menesztették.

Míg Jenson Button úgy érzi, Kevin Magnussen rengeteget kockáztat azzal, hogy jövőre egy élcsapatnál mutatkozik be a Forma-1-ben, Lewis Hamilton szerint a fiatal dán készen áll a kihívásra. „Nem Jenson nyomdokaiba vagy az enyémbe kell lépnie, ebből a szempontból rengeteg ideje lesz felkészülni, sokat szimulátorozhat" – mondta. „Nagyon intelligens srácnak tűnik. Mindig kedves, amikor találkozunk, és egyértelműen rendkívül gyors. A többi kategóriában is remekül szerepelt. Szerintem fantasztikusan gyors lesz."

Noha Magnussennek a tesztkorlátozás miatt nem lesz alkalma annyit vezetni az első idénye előtt, mint annak idején Hamiltonnak volt, a brit szerint ez nem feltétlenül jelent akadályt. „Én rengeteg energiát fektettem az edzéseimbe, alaposan felkészültem, és biztos vagyok benne, hogy Kevin is pontosan így fog tenni" – mondta Hamilton. „Pontosan ugyanolyan lehetőségeket fog kapni a csapattól, hogy megtanulja a beállításokat, az autót, a szimulátort, mint én"

„Tesztelés és gyakorlás nélkül nehéz alkalmazkodni ezekhez a gumikhoz" – tette hozzá. „De abban biztos vagyok, hogy az év során a szimulátorban legalább annyit vezetett, mint mi."

Ramirez szerint Pérez nem tudott beilleszkedni a McLarenhez Forrás: AFP

Közben a McLaren egykori koordinátora, a mexikói Jo Ramirez a Cancha című újságnak kifejtette, hogy a csapat szerinte miért küldte el egyetlen szezon után a honfitársát, Sergio Pérezt. „A McLarennek egy Jensonnál jobb versenyző kellett, nem egy ugyanolyan, Checo azonban egy-két alkalmat leszámítva nem tudott felnőni a kihíváshoz" – vélte.

Ramirez ennél is fontosabbnak tartotta, hogy Pérez szerinte arrogánsan viselkedett. „Az volt a problémája, hogy nem illeszkedett be a csapatba. Nagyon gyorsan a fejébe szállt, hogy F1-es versenyző lett" – magyarázta. „Folyton a brit sajtóra panaszkodott, pedig éppen ők írták róla, hogy Checo jó pilóta, de vajon miért ilyen arrogáns?"

„Checo az F1-ben töltött három év alatt versenyzőként rengeteget fejlődött, emberileg azonban sajnos sokkal kevesebbet. Az újoncok manapság túl fiatalon érkeznek meg a sportba, ezért fogalmuk sincs, hogyan kellene viselkedniük. Az esetek többségében van egy menedzserük, aki odafigyel rájuk. Sergio megpróbált egyedül boldogulni, és kudarcot vallott."

Ramirez úgy sejti, hogy Pérez pályafutása legnagyobb lehetőségét szalasztotta el, és soha többé nem versenyezhet újra egy élcsapatnál. „Teljes szívemmel remélem, hogy rám cáfol" – tette hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!