Vágólapra másolva!
A címvédő még soha nem nyerte meg a Német Nagydíjat, de nem bosszankodik miatta. Örül, hogy neki legalább van hazai versenye.

Sebastian Vettel 2007 óta tartó Forma-1-es pályafutása során már 29 győzelmet aratott, de hazai versenyét, a Német Nagydíjat még egyszer sem sikerült megnyernie. Bár a versenyzők rendszerint karrierjük legszebb pillanatai közé sorolják hazai győzelmüket, a 26. születésnapját szerdán ünneplő németet egyelőre nem zavarja, hogy sem a Nürburgringen, sem Hockenheimben nem állhatott még a dobogó tetejére.

„Szerintem sokkal fontosabb, hogy mit értünk el az elmúlt három évben” – utalt a sorozatban háromszor megszerzett világbajnoki címére. „Korábban a Nürburgringen és Hockenheimben is futottunk jó versenyeket. Mindig közel kerültünk a győzelemhez, de eddig nem voltunk elég jók. Még van időm arra, hogy tovább próbálkozzak.”

Vettel természetesen idén is megpróbálja megnyerni hazai versenyét Forrás: AFP

Vettel egyébként nem érzi úgy, hogy Németországban nagyobb nyomás alatt kell versenyeznie, sőt kiváltságosnak érzi magát, hogy hazai közönség előtt bizonyíthat. „Kivételes ez a verseny” – mondta.. „A bajnoki pontok szempontjából ez is ugyanolyan, mint a többi, de hazai közönség előtt versenyezni mindig különleges.”

„Örülök, hogy nekem van erre lehetőségem. Vannak olyan pilóták, akik nem szerepelhetnek a saját közönségük előtt” – tette hozzá. „Nagyszerű érzés, hogy támogatnak minket, és ennyire érdeklődnek a sport iránt. Németországban nagyon népszerű az autóversenyzés.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!