Vágólapra másolva!
Bosszantja, hogy a csapat egymás után két időmérőjét is tönkretette, de elfogadta a bocsánatkérésüket. Azt mondja, megmaradt a jó kapcsolat közöttük.

Paul di Restának Monacóban és Kanadában sem sikerült továbbjutnia az esős időmérő első felvonásából, noha az autója alapból simán lehetővé tette volna ezt. Monacóban azért búcsúzott a Q1-ben, mert a Force India az utolsó percekben nem hívta ki őt friss intermediate gumikért, így az elhasznált szetten már nem tudott eleget lefaragni az idejéből, Kanadában pedig pont akkor javítottak ki egy kisebb váltóhibát, amikor a pálya a legjobb állapotban volt.

Bár Di Resta a nyilvánosság előtt visszafogta magát, brit sajtóértesülések szerint a csapaton belül pattanásig feszült a hangulat, és tettlegességre is sor került: a Daily Mail úgy tudja, hogy kisebb lökdösődés alakult ki a csapat egyik szerelője és Di Resta edzője között. A Telegraph olyan információt kapott, hogy a Force India elismerte a nézeteltérés tényét, de tagadták, hogy annak köze lett volna Di Resta kritikáihoz.

A skót versenyző a BBC-nek elmondta, hogy azóta tisztázták a helyzetet. "A hibát elkövető személy bocsánatot kért, amit elfogadtam. Csak az a sajnálatos, hogy egymás után két nagydíjhétvégén is ilyesmi történt, emiatt lettem dühös" - nyilatkozta. "Ha én hibáznék kétszer, magamat ostoroznám, és a csapat keményen rám pirítana, méghozzá joggal."

Paul di Resta (Force India) Forrás: Force India

"Visszatekintve nem gondolom, hogy túl durva lettem volna. Amikor ennyire szorosan együtt dolgozik valaki a csapatával, jó, ha van egy kis feszültség, mert muszáj kimutatni az érzelmeket."

"Ami a kapcsolatunkat illeti, az még mindig jó."

Di Resta végül mindkét futamon mentette a menthetőt, Monacóban 9., Kanadában pedig 7. lett, összesen nyolc pontot gyűjtve.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!