Vágólapra másolva!
A brit azt állítja, még mindig jó viszonyban van korábbi csapata vezetőségével. Nem lepte meg, hogy Rosberg eddig jobban teljesít nála.

Lewis Hamilton 2012 végén hat Forma-1-es szezon után hagyta ott a McLarent, s bár a hírek szerint csúnyán összeveszett korábbi főnökeivel - különösen Ron Dennisszel -, most azt állítja, nincs oka rosszat mondani egykori csapatáról. A McLarent korábban több versenyző, például Fernando Alonso és Juan Pablo Montoya is élesen kritizálta a csapattól való távozása után, Hamilton azonban nem akar beállni a sorba.

"Nem tudom, mások mit mondanak, de én semmi rosszat nem tudok elmondani a McLarenről" - nyilatkozta a Marcának. "Ők hoztak a Forma-1-be, nélkülük nem is lennék itt. Martin (Whitmarsh-sal) és Ronnal is nagyon jó a kapcsolatom."

Hamilton az F1 történetének második legsikeresebb csapatától szerződött át a jóval kevesebb tapasztalattal bíró Mercedeshez, és érzi is a két istálló közötti különbséget. "A McLarennél minden évben nyertünk legalább egy versenyt. Nagyszerű csapat, az egyik legnagyobb a sportág történetében" - magyarázta. "De most egy olyan csapatnak szeretnék a része lenni, amely szintén történelmet akar írni."

Hamilton nagy szerepet vállalna a Mercedes történelmében Forrás: Mercedes

"A McLarennél a történelem részese lehettem, de csak egy kis darabja - a Mercedes történelmében viszont komoly szerepet játszhatok. Ezért döntöttem mellettük."

Hamilton nagyszerűen kezdte a 2013-as idényt, az első három futamon két dobogós helyezést szerzett. Az utóbbi versenyeken azonban csapattársa, Nico Rosberg jobbnak bizonyult nála: a német sorozatban háromszor indulhatott a pole pozícióból, a Monacói Nagydíjat pedig meg is nyerte. Hamilton elmondta, egyáltalán nem lepődött meg Rosberg formáján.

"Arra számítottam, hogy még ennél is erősebb lesz, hiszen már évek óta a csapatnál versenyez" - mondta a brit, akinek saját bevallása szerint még nem sikerült megszoknia új autóját, főleg a fékekkel küszködik. A monacói győzelem ellenére egyébként nem tartja bajnoki esélyesnek a Mercedest, szerinte összességében a Ferrarié a legerősebb csomag.

A Marca arról is megkérdezte Hamiltont, hogyan képzeli el az életét a Forma-1-es pályafutása után. A 2008-as világbajnok elárulta, nem szeretne más kategóriákban levezetni. "Szerintem amikor abbahagyom az F1-et, abbahagyom a versenyzést is" - jelentette ki. "Az időmet a családomnak és a kutyámnak szentelem majd. A Forma-1-hez semmi nem fogható, a MotoGP-hez pedig már túl öreg lennék."