Vágólapra másolva!
A csalódott Sergio Pérez szerint rengeteg probléma van a McLaren autójával, még a dobogót is nagyon távolinak tartja. Az őt ért kritikák hidegen hagyják.

Amikor Sergio Pérez a tavalyi év végén a McLarenhez igazolt a Saubertől, nem titkolta, hogy már a 2013-as idénynek is a világbajnoki cím reményében vág neki. Ehhez képest hét futam elteltével már csak abban bízik, hogy a szezon során legalább egyszer felállhat a dobogóra.

A McLaren a szokásosnál sokkal gyengébben teljesít idén, Jenson Button legjobb eredménye egy 5. hely, Pérez pedig még nem tudott a 6. pozíciónál előrébb végezni. Az istálló csak a 6. helyet foglalja el a konstruktőri bajnokságban, még a Force India is 14 ponttal előttük jár. Bár folyamatosan bizonygatják, hogy futamról futamra javul a tempójuk, Pérez egy interjúban kifakadt a rossz eredmények miatt.

Pérezt nem érdekli a riválisok kritikája Forrás: AFP

"Nem ilyen évre számítottam. Tavaly ilyenkor több pontom volt" - idézi az Agence France-Presse hírügynökség a mexikóit, aki 2012-ben háromszor is dobogós lett a Sauberrel. „Olyan sok problémánk van, és akkora a hátrányunk, hogy nem tudunk egyetlen területre koncentrálni.”

Pérez a két hét múlva sorra kerülő Brit Nagydíjon sem számít jobb szereplésre, már abban sem bízik, hogy a körülmények hozzásegíthetik egy kedvezőbb eredményhez. „Semmi sem segíthet rajtunk – még az eső vagy a csoda sem”- kesergett, majd elismerte: már annak is örülne, ha az idény során valamikor felállhatna a dobogóra. "Jelenleg erre nem is gondolhatunk" - tette hozzá.

Az eddigi futamok után maga Pérez is sok kritikát kapott, elsősorban agresszív vezetési stílusa miatt. Bár a saját csapattársa mellett már Kimi Räikkönen és Fernando Alonso haragját is kivívta, a fiatal mexikóit nem érdekli, mit gondolnak róla a többiek. „Nem azért jöttem a Forma-1-be, hogy megússzam a kritikát, és mindenkinek a kedvében járjak” - jelentette ki. "Azért vagyok itt, hogy a csapatomért harcoljak. Nem érdekel, ha emiatt kritizálnak.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!