Vágólapra másolva!
A Red Bull mindkét versenyzője nagyon elégedett volt a monacói rajtjával, Vettel úgy érzi, ha nem szűkül össze előtte a pálya, mindkét Mercedest megelőzhette volna.

A Red Bullnál nagyjából elégedetten értékelték, hogy Sebastian Vettel és Mark Webber a rajtpozíciójához képest egy-egy helyet javítva a 2., illetve a 3. helyen ért célba a Monacói Nagydíjon. "Ez nagyon kedvező eredmény számunkra" - mondta Christian Horner csapatfőnök. "Valószínűleg ez volt a legtöbb, amit elérhettünk."

A két pilóta csak a mercedeses Nico Rosberget nem tudta megelőzni, aki a rajttól a célig a kezében tartotta a vezetést. Vettel úgy véli, jobban indult Rosbergnél, azonban a szűk pálya, illetve a rövid táv az első kanyarig megakadályozta abban, hogy előnyt kovácsoljon ebből. "Fantasztikusan rajtoltam, de egyszerűen nem maradt helyem! Szerintem mindkét Mercedest megelőzhettem volna, de nem volt hol, ezért el kellett vennem a lábam a gázpedálról" - nyilatkozta.

Később csak azáltal tudott javítani a pozícióján, hogy Lewis Hamilton elszámolta magát, amikor leszakadt csapattársától, hogy a Safety Car beküldése után a Mercedes időveszteség nélkül kerekeket cserélhessen mindkét autóján.

Vettel ugyanakkor megérdemeltnek tartja Rosberg győzelmét. "Úgy vélem, kellően jó volt a tempója, valamint a gumijainak állapota ahhoz, hogy mindig reagáljon, amint kicsit felzárkóztunk hozzá" - mondta.

A Red Bullok önerőből nem tudták megelőzni a Mercedeseket Forrás: AFP

"Meglepődtem, hogy az első körökben milyen lassan haladt a mezőny. Azt hittem, két Ezüstnyíl megy előttem, de inkább olyan érzés volt, mintha buszokat követnék" - tette hozzá. "Végül is, a Mercedes azt csinálta, ami a legjobb neki."

"Egyértelmű volt, hogy mit terveznek. A rajt után lassítottak, hogy biztosan tudják egy bokszkiállással teljesíteni a távot. Tiszta játék, elvégre az élen haladtak, és itt nagyon nehéz előzni."

Webber szintén elégedett volt a rajtjával, "hihetetlennek" nevezte azt. "Törvényszerű, hogy pont ott sikerült, ahol a legrövidebb a táv az első kanyarig" - ironizált. "Az ilyen rajtokat eltesszük megőrzésre, hogy viszonyíthassunk hozzájuk!"

A Red Bull - a Ferrarival egyetemben - óvást nyújtott be a Mercedes ellen, amiért a Spanyol Nagydíj után három napon át tesztelhették a gumikat. Webber azonban nem gondolja, hogy Monacóban a külön tesztnek köszönhetően győzött a Mercedes.

"Ez nem befolyásolta a mai végeredményt" - jelentette ki. "Az autójuk amúgy is jó lett volna itt." Annyit viszont hozzátett, hogy a Mercedesnél "nem felejthették el azt, ami azon a teszten történt." Vettel egyetértett csapattársával, bár ő is kicsit szkeptikus.

"Az extra tapasztalat biztosan segített (a Mercedesnek)" - véli. "Kicsit fura, hogy a szabályok értelmében nem tesztelhetünk, miközben az egyik csapat mégis megteszi. Egy megállapodásról beszél mindenki, satöbbi, de ez nem jó így."

"Most mi lesz? Mindenki tesztelhet majd három napot, vagy csak nekik volt rá lehetőségük?"

Vettel egyébként 4-ről 21 pontra növelte az előnyét a tabellán a 2. helyezett Kimi Räikkönen előtt.