Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megerősítették, hogy a Toro Rosso a következő szezontól Renault motorokat fog használni a Ferrarik helyett. Így jobban tudnak együttműködni a Red Bull-lal is.

A Monacói Nagydíj hétvégéjén a Toro Rosso megerősítette, amit hónapok óta sejteni lehetett, hogy 2014-től a Renault motorjait fogják használni. Franz Tost csapatfőnök elmondta: részben azért döntöttek a Ferrarik lecserélése mellett, mert a francia gyártó termékeivel hajtott autók - a Red Bullok - szerezték meg a bajnoki címeket az elmúlt években.

"A történelem mutatja, hogy a Renault mennyire sikeres" - mondta. "Több mint 150 nagydíjat nyertek, zsinórban három világbajnoki címet szereztek a Red Bull Racinggel, és a sikereknek mi is részesei akarunk lenni."

A Toro Rosso idén használja utoljára a Ferrari motorjait Forrás: Toro Rosso

A csapatfőnök ugyanakkor azt is elismerte, hogy a váltással szorosabbra fonódhat a technikai együttműködésük a Red Bull-lal, amelynek keretében 2014-től a sebességváltókat az anyacsapattól fogják vásárolni.

Miután a Minardiból 2006-ban Toro Rosso lett, az istálló az első évet leszámítva a Ferraritól vette a motorokat. Korábban úgy tűnt, hogy a Renault-nak ez az istálló lehet az ötödik ügyfele, de az összes gyártó kínálatából az ő turbóik legdrágábbak, ezért lehet, hogy a Lotust és a Williamst elveszítik.