Vágólapra másolva!
A brit tisztában van vele, mennyire megosztó személyiség, de Ayrton Sennához hasonló hatást szeretne gyakorolni az emberekre. Ecclestone elárulta, ő tanácsolta a Mercedesnek, hogy szerződtessék Hamiltont.

Lewis Hamilton elárulta, szeretné, ha pályafutása végén az emberek úgy emlékeznének rá, mint a Forma-1 korábbi legendás versenyzőjére, Ayrton Sennára. A háromszoros világbajnok brazilt sokan minden idők legjobb versenyzőjének tartják, de nem csak vezetési képességeivel nyűgözte le rajongóit, hanem kivételes személyiségével is. Hamilton reméli, egyszer ő is hasonló hatással lesz az emberekre.

"Ha a 'nagyság' szóra gondolok, az Ayrton Sennáról hallott történetek jutnak eszembe. Ahogy egyszerűen besétált egy szobába, az aurája, a mozdulatai, a vezetési stílusa, ahogy az embereket és az egész nemzetét ösztönözte - ezt jelenti a nagyság. Remélem, egyszer bennem is meglesz ez" - nyilatkozta a Daily Mailnek.

Az 1994-es San Marinói Nagydíjon halálos balesetet szenvedett Sennához hasonlóan Hamilton is a Forma-1 megosztó személyiségei közé tartozik, gyakran kritizálják hozzáállása, nyilatkozatai miatt. A brit szerint azonban a legtöbben csak félreértik őt, különösen Spanyolországban, ahol a mai napig nem szimpatizálnak vele a 2007-es idény miatt, amikor Fernando Alonsóval folytatott csapaton belüli küzdelmet a bajnoki címért.

Forrás: Mercedes

"Engem vagy utálnak, vagy imádnak" - mondta. "Sajnos, amikor a Forma-1-be kerültem, sokszor nem tudtam megfelelően kifejezni a gondolataimat, az emberek pedig félreértettek. Nem felejtenek, nézzük meg például Spanyolországot - ott az emberek többsége utál engem, megbélyegeztek. Nem tehetek mást, mint hogy fokozatosan próbálok ezen változtatni, de ez időbe telik. Rengeteg ember van, aki nem kedvel, de ugyanennyien vannak, akik szeretnek. Egy dolgot garantálhatok: azok, akik nem szeretnek, megváltoztatják a véleményüket, amikor találkoznak velem."

Hamilton 2007 óta tartó F1-es pályafutása alatt eddig csak a McLarennél versenyzett, a tavalyi év végén azonban átszerződött a Mercedeshez. A brit reméli, hogy a kevésbé szigorú környezetben többet mutathat meg saját személyiségéből, így az emberek jobban megismerhetik őt.

A napokban egyébként kiderült, hogy a sokak számára meglepő csapatváltásban Bernie Ecclestone is fontos szerepet játszott - az üzletember bevallotta, ő tanácsolta a Mercedesnek, hogy próbálják megszerezni Hamiltont. Szerinte a brit érkezése miatt számos nagyszerű szakember szeretne majd a Mercedesnél dolgozni. Eddig úgy tűnik, igaza volt, hiszen február végén kiderült, hogy az év végén a McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe is követi Hamiltont a németekhez.

"Azt mondtam a Mercedesnek: 'Ha megszerzitek Lewist, a jövőben az összes megfelelő embert meg tudjátok szerezni'" - mondta Ecclestone a Bildnek. "Most olyan szakemberek fognak hozzájuk szerződni, akik elhiszik, hogy egy győztes csapatnál dolgozhatnak."