Vágólapra másolva!
A Saubertől érkezve mindjárt megérezte a különbséget, de meglepődött, hogy új autójában még az üléspozíció is más.

A Saubertől Lewis Hamilton helyére szerződtetett Sergio Pérez szerdán vezethette először új autóját, a McLaren MP4-28-at, s miután 81 kört teljesített vele, nem titkolta, hogy azonnal érezte a különbséget.

"Ez nagyszerű nap volt. Attól a pillanattól kezdve, hogy kihajtottam vele a garázsból, és megtettem vele az első köröket, tudtam, hogy az autóban óriási lehetőség rejlik" - jelentette ki. "Kapásból jól reagált. Azt még nem tudom, hogy mennyire vagyunk ütőképesek, de annyit mondhatok, hogy az autó érzésre rendben van."

"Hasznos programot tudtunk lebonyolítani, és ez remélhetőleg így lesz a következő öt tesztnapban (amikor Pérez vezet - a szerk.) is, hogy mire elkezdődik a szezon, jó formában legyünk."

Pérez, aki előzőleg két évet töltött a Saubernél, hozzátette, hogy a McLarennél más érzés dolgozni. "Itt minden óriási!" - mondta nevetve. "Aminek köze van a csapathoz, az nagy. Ez egy teljesen más szint."

Forrás: AFP

A mexikói ugyanakkor elismerte, hogy még nem ül teljesen kényelmesen az MP4-28-ban. "Azt hittem, csak bepattanok egy másik pilótaülésbe, de sokkal többről van szó" - magyarázta. "Olyan nagy a különbség, hogy más üléspozícióhoz kell alkalmazkodni, és még a kormánykereket is másképp kell fogni, szóval itt majdnem minden más. Mintha a nulláról kellene kezdeni az egészet."

Pérez kijelentette, hogy nem lehet más célja, mint megnyerni a világbajnokságot, és azt sem tartja akadálynak, hogy ehhez a csapaton belül egy olyan versenyzővel - Jenson Buttonnal - kell megküzdenie, akinek ez már sikerült. "Fantasztikus egy világbajnokot tudni magam mellett - rengeteget tanulok tőle" - mondta. "Persze nagy nyomás nehezedik rám, mert a csapat sokat vár tőlem, de ez normális, ha az ember egy szinttel feljebb lép."