Vágólapra másolva!
Mindössze egy nappal azután, hogy a pálya sorsa kilátástalannak tűnt, mégiscsak megállapodtak Bernie Ecclestone-nal.

Idén mégis a Nürburgring adhat otthont a németországi F1-es versenynek, miután a pálya tisztviselőinek egy nem várt fordulat után sikerült megállapodniuk Bernie Ecclestone-nal. Az Allgemeine Zeitung és a Rhein Zeitung értesülését a tartományi kormányzat szóvivője, Monika Fuhr is megerősítette, pedig alig egy nappal korábban a német sajtó még arról írt, hogy a tárgyalások megrekedtek.

Akkor Ecclestone is "ködösnek" nevezte a futam jövőjét, és csak annyit volt hajlandó kijelenteni, hogy "mindent megtesz" a júliusi verseny megrendezése érdekében, de még ő sem tudja, annak végül a Nürburgring vagy Hockenheim fog otthont adni. "Elég zavaros a helyzet, több érdekcsoport folytat politikai harcot egymás ellen" - mondta.

Ecclestone arra célzott, hogy még nem tisztázott, ki lesz a promóter. A Nürburgringen elvileg az Automobilclub von Deutschland (AvD) lenne illetékes, de az érdekeltségeivel Hockenheimhez kötődő rivális autóklub, az Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) is bejelentkezett a rendezési jogokért. Ezért egy ideig azt sem lehetett tudni, hogy a verseny Német Nagydíjként kerül-e be a naptárba, ennek a névnek a használati joga ugyanis az ADAC tulajdonában van. Bár a két pálya elvileg már dűlőre jutott a kérdésben, a vita miatt hat évvel ezelőtt a Nürburgringen még Európa Nagydíj volt a futam hivatalos neve.

Ecclestone azonban csütörtökön a Reutersnek megerősítette, hogy lesz verseny a legendás pályán. "Nagyra tartom a Nürburgringet és a történelmét" - jelentette ki. "A hagyományait figyelembe véve örömmel választottam a Nürburgringet az F1 otthonául." Úgy tűnik, a futamot az eredetileg tervezett napon, azaz július 7-én, Német Nagydíj néven fogják megrendezni.