Vágólapra másolva!
Jo Ramirez volt az, aki évekkel ezelőtt bemutatta a versenyzőt a McLaren vezéralakjainak, és sokat tett azért, hogy a csapat őt igazolja le Lewis Hamilton helyére.

A Mercedeshez távozó Lewis Hamilton utódjának Sergio Pérezt szerződtette a McLaren, de a választásuk nem győzött meg mindenkit, mert bizonytalan, hogy a Forma-1-ben eddig két szezont eltöltő mexikói pilóta képes lesz-e megfelelően teljesíteni egy élcsapatnál. Most fény derült rá, hogy a Forma-1-ben az 1960-as évektől aktívan jelen lévő, a McLarennél közel két évtizeden át csapatmenedzserként dolgozó mexikói Jo Ramirez volt az, aki különösen aktívan ajánlotta Pérez leigazolását.

"Idén amikor meghallottam, hogy Lewis nem boldog a McLarennél, és kissé megromlott a kapcsolata Ron Denisszel, meg azt, hogy Martin (Whitmarsh csapatfőnök) figyeli Sergiót, mozgolódni kezdtem, és ostromolni kezdtem Martint e-mail-ekkel" - mesélte a Reutersnek. "Úgy gondolom, Sergio eddig megfelelően lépkedett előre, koncentrált, jó és szívós volt."

"Versenyzőként teli van önbizalommal, és tudja, mit akar az autótól, amikor a mérnökökkel beszélget. Azt sem engedi, hogy elbizakodottá váljon."

Szerinte Péreznek a sajtóval való kapcsolatán kellene javítania. "Még sokat kell tanulnia ezen a téren" - szögezte le. "Nem szereti a médiát, nem szívesen beszél a képviselőikkel. Amint meglát egy sajtóst, futásnak ered...egy olyan csapatnál, mint a McLaren, jól kell bánni a médiával."

Ramirez elárulta, hogy már 2009-ben bemutatta a GP2-ben akkor debütáló Pérezt a McLaren prominenseinek, Whitmarshnak, Dennisnek, valamint az egyik fő részvényesnek, Mansour Ojiehnek. Whitmarsh ugyanakkor bevallja, nem emlékszik erre a találkozásra. "Emlékszem, hogy tavaly Jo bemutatott Adrian Fernandeznek (Pérez menedzserének). Arra viszont sajnos nem emlékszem, hogy korábban bemutatott-e Sergiónak."

A 22 éves versenyző egyébként hálás honfitársának, Ramireznek. "Sokat segített a karrierem elején, és mindig jó tanácsokat ad" - mondta.