Vágólapra másolva!
A címvédő szerint Alonsót és őt is ugyannyi balszerencse érte az idény során, így mindketten megérdemelten szereznék meg a bajnoki címet. Nehéz elhinnie, hogy már a 100. Forma-1-es futamára készül.

Sebastian Vettel szerint mindenképpen jó helyre kerül az idei világbajnoki trófea, hiszen Fernando Alonsóval együtt keményen megdolgoztak a sikerért. Két futammal az idény vége előtt már csak kettejüknek van esélye a világbajnoki címre, a német 10 ponttal vezet Alonso előtt.

"Ha megnézzük az eddigi versenyeket, azt hiszem, a Fernandót és engem ért szerencsétlenségek és kiesések kiegyenlítődnek" - nyilatkozta Vettel a Formula1.com-nak. "Továbbra is úgy gondolom, az lesz a bajnok, aki a legjobban megérdemli."

Vettel az eddigi 18 futam során háromszor nem szerzett pontot: Malajziában egy Narain Karthikeyannal történő ütközés után csak a 11. lett, Valenciában és Monzában pedig generátorhiba miatt kellett feladnia a versenyt. Az Abu-Dzabi Nagydíjon az üzemanyagtöltő hibája miatt csak a bokszból indulhatott, de így is harmadik lett. Alonso kétszer esett ki, Spában és Monzában is rajtbalesetbe keveredett, az előbbi alkalommal mások, az utóbbiban a saját hibájából.

"Nagyon nehéz ennyi versenyt teljesíteni incidensek nélkül" - vélekedett Vettel. "Ezeket általában nem vesszük bele a számításainkba, ennek ellenére fel kell rájuk készülnünk - ha bekövetkezik, nem szabad csodálkoznunk."

Forrás: Red Bull
Forrás: Red Bull

"Nekünk is volt benne részünk, de remélhetőleg már magunk mögött hagytuk ezt az időszakot"- nyilatkozta a nehézségekről Vettel, aki a szezon második felében, a Magyar Nagydíj óta 42 pontos hátrányt dolgozott le Alonsóval szemben, többek között zsinórban aratott négy győzelmének köszönhetően. "Az elmúlt néhány verseny enyhén szólva is nagyszerűen alakult számunkra, ez sokat segített."

Vettel a hétvégi USA Nagydíjon mérföldkőhöz érkezik, pályafutása századik versenyén fog indulni. A 25 éves német nem érzi úgy, hogy 2007-es debütálása óta ilyen sok idő eltelt. "Olyan gyorsan elmúlt" - mondta Vettel, aki első versenyét is az Egyesült Államokban, Indianapolisban teljesítette még a BMW-vel. "Ez már nagy szám - a száz soknak tűnik! Száz rajt, száz túlélt első kanyar."

"Ha visszagondolok rá, nem tűnik olyan régnek a Forma-1-es bemutatkozásom" - tette hozzá. "Ez is mutatja, hogy az idő valósággal elrepül, amikor az ember olyasmit csinál, amit igazán szeret. Mostantól a következő száz versenyemre koncentrálok."