Vágólapra másolva!
Az ausztrál versenyző egy megrovással megúszta, hogy elfelejtett időben bemenni az időmérő utáni mérlegelésre az FIA garázsába.

Mark Webber esetét sokáig vizsgálták a sportfelügyelők az USA Nagydíj időmérője után, de aztán végül csak egy megrovást adtak neki. Az időmérőn harmadikként végzett ausztrál így megtarthatja előnyös rajthelyét a rajtrács tisztábbik oldalán. "A versenyző nem hajtott be az FIA garázsába a mérlegelésre, amikor erre jelzést kapott" - áll a sportfelügyelők indoklásában. "Azonban amint észrevették a hibát, a csapat azonnal visszavitte az autót az FIA garázsába."

Webber örült neki, hogy holnap a pálya tiszta oldaláról rajtolhat. "Kissé aggódtunk amiatt, hogy eltérő a tapadás a rajtrács bal és jobb oldalán. Mindannyian elvégezhettünk pár próbarajtot a harmadik edzés végén, ami fontos volt. A sorrend ma nem tűnt annyira biztosnak az időmérőn, mint máskor, de ez a helyszín trükkös a gumik szempontjából, és ez jelentette a nap témáját."

A Red Bull az Egyesült Államokban kénytelen volt ismét az új Magneti Marelli generátorokat beszerelni a versenyautókba, mert a régi specifikációjú alkatrészek elfogytak. Ez bizonyos kockázatot jelent, mert az idei generátorral korábban sok gond volt, Sebastian Vettel Valenciában például az első helyről esett ki a túlhevülő alkatrész miatt.

"Bízom a srácokban, mindent elkövetnek, hogy a lehető legsimább vasárnapunk legyen, attól függetlenül, hogy milyen alkatrészek vannak az autó különböző részeiben. Ők mindent megtesznek, ami tőlük telik, hogy célba érjünk. Nyilvánvalóan volt okuk rá, hogy miért azokat a generátorokat választották ki, amelyeket végül beépítettek" - fejtette ki véleményét a kérdésről Webber.

Forrás: Red Bull

Webber csapattársa, a pole pozíciót megszerző Sebastian Vettel azt hangsúlyozta az időmérő után, hogy elsősorban magukra, és nem az ellenfelük helyezésére kell koncentrálniuk, ez a siker kulcsa. "Jó az élről indulni, és a pálya tiszta oldalán lenni" - mondta a kétszeres világbajnok. "Az autót remeknek éreztem. A bajnokságról szólva, csak magunkra kell koncentrálnunk, és meg kell próbálnunk a lehető legjobb eredményt elérni, amire csak képesek vagyunk. Ha arra gondol az ember, hogy a többiek hogy állnak, akkor nem tudja a legtöbbet kihozni magából, pedig pont erre kell koncentrálnunk. A mai munkát elvégeztük, de eddig még senki sem szerzett egy pontot sem" - tette hozzá.