Vágólapra másolva!
A Mercedes sorozatban negyedszer nem szerzett pontot, miután Abu-Dzabiban mindkét versenyzőjük balszerencsés volt. Schumachernek 14 körrel a futam vége előtt kellett kiállnia egy kényszerű kerékcserére.

Az Abu-Dzabi Nagydíjon is folytatódott a Mercedes vesszőfutása, a németek sorozatban negyedszer maradtak le a pontszerző helyekről. Nico Rosberg már a rajt után lemondhatott a jó eredményről, amikor Romain Grosjeannal ütközött, és a bokszba kellett hajtania egy új első szárnyért. A 9. körben pedig egy ijesztő baleset részese volt: Narain Karthikeyan mögött haladt, amikor a HRT hidraulikai probléma miatt hirtelen lelassult, Rosberg pedig szó szerint átrepült felette, majd a falnak csapódva állt meg.

Michael Schumacher viszont sokáig esélyesnek tűnt a pontszerzésre, a 14. helyről rajtolva a 8. pozícióig tornázta fel magát. 14 körrel a verseny vége előtt azonban ki kellett állnia a bokszba, mert a pályán maradt törmelék miatt összeszedett egy defektet.

"Sajnos ma is azt kell mondanunk, hogy balszerencsések voltunk. A futam végén defektet kaptam, újra ki kellett állnom a bokszba, így lecsúsztam a pontszerző helyekről" - mondta a csalódott Schumacher, aki legutóbb hat versennyel ezelőtt, az Olasz Nagydíjon szerzett pontot. "Természetesen ez is hozzátartozik a versenyzéshez, semmit nem tehetünk ellene, de mégis kár érte, mert jó tempót futottunk, és pontokat szerezhettünk volna."

Schumacher a 11. helyre esett vissza, s bár a friss gumikon gyorsan közeledett Daniel Ricciardo felé felé, nem maradt elég ideje arra, hogy meg is előzze. "A verseny vége felé reménykedtem benne, hogy fel tudok zárkózni az első tíz helyezetthez, és jól is haladtam, de végül nem sikerült."