Vágólapra másolva!
A sorozatos műszaki hibák után az austini futam emlékeztette őket arra, hogy milyen nagyszerű teljesítményre képesek. Whitmarsh elismerte, a szokásosnál nagyobb érzelmeket váltott ki belőle az év végén távozó Hamilton sikere.

Lewis Hamilton idei negyedik győzelmét aratta az USA Nagydíjon, legutóbb szeptemberben, Monzában diadalmaskodott. Nem kellett volna ilyen sokat várnia az újabb sikerre, ha a McLaren megbízhatóbban működik: Szingapúrban és Abu-dzabiban is az élről kiesve veszítette el a biztosnak tűnő győzelmet. Bár a technikai hibák miatt kiszállt a világbajnoki címért zajló küzdelemből, a McLaren nagyon fontosnak tartotta, hogy az utolsó versenyeken is a győzelemért szálljanak harcba.

"Az utolsó három-négy futamon alulteljesítettünk - egy hozzánk hasonló csapat ilyenkor elkezd egy kicsit aggódni" - nyilatkozta a csapatfőnök, Martin Whitmarsh. "Lewis viszont nagyszerű munkát végzett. A futam előtt azt mondtam neki: 'Sebastian gyors, de te nyomást tudsz rá gyakorolni, és megküzdhetsz vele.' Pontosan ezt tette, fantasztikus volt."

Forrás: AFP

Hamilton hosszas üldözés után végül a 42. körben előzte meg az addig élen álló Vettelt, amikor a német időt veszített Narain Karthikeyan HRT-je mögött. Whitmarsh szerint azonban a brit képességei is kellettek ahhoz, hogy végrehajtsa a manővert. "Felzárkózott, türelmesen várt, majd nagyszerűen előzött" - magyarázta. "Egy futammal a bajnokság vége előtt az a célunk, hogy ott is megpróbáljunk nyerni. Ez részben kárpótlást jelentene az idei szezonban elszenvedett hibákért és csalódásokért."

Hamiltonnak Brazíliában lesz utoljára lehetősége arra, hogy futamot nyerjen a McLarennel, az idény végén ugyanis elhagyja a csapatot, és a Mercedesnél folytatja a pályafutását. Whitmarsh elismerte, hogy a közelgő távozás a szokásosnál érzelmesebbé tette az austini győzelmet. "Ez igaz, de próbáljuk megakadályozni, hogy az érzelmek felülkerekedjenek rajtunk" - mondta. "Lewisnak is megmondtam néhány hete, hogy majd Brazília után törődünk az érzelmekkel. Most arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük a pályán."

"Elképesztő pillanatokat éltünk át együtt, és szeretném, ha nehezére esne elhagyni ezt a csapatot - ezért az a célunk, hogy Brazíliában ismét nyerjünk."