Vágólapra másolva!
A McLaren szerint a brit simán megnyerte volna az Abu-Dzabi Nagydíjat, az újabb technikai hiba rendkívül bosszantja őket. Hamilton úgy véli, a McLarenek akár kettős győzelmet is arathattak volna.

Az Abu-Dzabi Nagydíj első 20 körében úgy tűnt, Lewis Hamilton a legesélyesebb a győzelemre: a pole pozícióból induló brit a rajt után megtartotta a vezetést, és egy kisebb hibát leszámítva gond nélkül tartotta maga mögött Kimi Räikkönent. A 20. körben azonban a McLaren hirtelen lelassult, Hamilton pedig kénytelen volt félrehúzódni, és leparkolni az autóját. A verseny után érthető módon csalódottan nyilatkozott, hiszen idén már többször veszített pontokat műszaki hiba miatt - legutóbb a szeptemberi Szingapúri Nagydíjat kellett az élről feladnia váltóhiba miatt.

"Nem vezettem hibátlanul a versenyen, mert egyszer nagyon szélesen fordultam" - utalt Hamilton a verseny elején elkövetett hibájára, ami után Räikkönen támadni tudta őt. "De ezután minden jól alakult, álomszerű volt vezetni az autót. Csak cirkáltam, de így is növeltem az előnyömet - kár, hogy a motor felmondta a szolgálatot."

Hamilton és a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is úgy nyilatkozott, hogy az üzemanyagnyomással volt probléma, de még nem tudják pontosan, mi hibásodott meg. Whitmarsh sajnálja, hogy ismét egy olyan versenyt kellett feladniuk, ahol gyorsabbnak bizonyultak az ellenfeleiknél. "Lewis nagyon jó tempót futott, a zsebében volt a győzelem. Nagyon bosszantó ez a hiba, de mindent megteszünk azért, hogy az utolsó két futam jobban alakuljon."

Forrás: AFP

Bár Jenson Button a futam végén lecsúszott a dobogóról, Hamilton úgy érzi, a McLaren tempója alapján akár kettős győzelmet is arathattak volna. "Azt hiszem, ezen a hétvégén elég gyorsak voltunk ahhoz, hogy az első és a második helyen érjünk célba. Nem tudom, Jensonnak milyen problémája volt, de az autónk egész hétvégén nagyon erős volt" - mondta Hamilton, aki a sorozatos technikai hibák ellenére még bízik benne, hogy szépen búcsúzhat a McLarentől.

"A legutóbbi négy-öt versenyen mindig elromlott valami az autón, akkor is, amikor sikerült célba érnünk. Remélem, most már szerencsésebbek leszünk" - bizakodott. "Ezen a versenyen semmilyen fejlesztésünk nem volt, talán a következő futamon bevetünk valamit. Remélem, az autónk az utolsó két versenyen is jól teljesít, és még egyszer utoljára az élen végezhetek. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, ennél többet nem tehettem volna."

Hamilton továbbra is az ötödik helyen áll a bajnokságban, két ponttal lemaradva az Abu-Dzabi Nagydíjat szintén feladó Mark Webbertől.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!