Élő:
Vágólapra másolva!
A 2008-as világbajnok volt az egyetlen, aki meg tudta szorongatni a Red Bull német versenyzőjét, mindössze egy tizeddel kapott ki tőle az USA Nagydíj időmérőjén. Csapattársa, Jenson Button egy műszaki hiba miatt csak a 12. lett.

Lewis Hamilton második lett az USA Nagydíj kvalifikációján, csupán egy tizedmásodperccel kapott ki a hétvégét uraló Sebastian Vetteltől. "Nagyon elégedett vagyok a körömmel" - nyilatkozta az időmérő után Austinban. "A Q2-ben Vettel lényegesen gyorsabb volt, egy másodperccel vagy kilenc tizeddel, és nem tudtam, hogyan fogok ennyit gyorsulni. A Q3-ban annyira keményen hajtottam, amennyire csak lehetett, és főleg az utolsó szektorban nyertem időt. Egymás után futottam két gyors kört, és meglepetésemre a második lett gyorsabb."

"Abban a körben a határon autóztam mindenhol. Szerintem vesztettem egy tizedet az utolsó kanyarban - a kanyarbejáratnál még hoztam, de a kijáratnál vesztettem -, de még így is nagyon elégedett vagyok azzal, ahol végeztem."

Vettel egyébként elismerte, neki is kicsit váratlan volt, hogy Hamilton ennyire megszorongatta őt. A brit azonban arra számít, hogy a pálya piszkos oldaláról rajtolni nem lesz éppen előnyös. "Nem igazán aggódom az első kanyar miatt. Jobban aggódom amiatt, hogy a piszkos oldalról fogok rajtolni" - mondta. "Gyakoroltam egy rajtot ebből a rajtkockából a harmadik szabadedzésen, és elég csúszós volt. Olyan széles az egyes kanyar, hogy nem hinném, hogy baj történik majd."

"Az a célom, hogy jól elrugaszkodjak. Nem akarok Sebastian útjába állni, de a győzelemre fogok hajtani. A legjobbamat fogom nyújtani, hogy megússzam majd az egyes kanyart."

Forrás: AFP

Csapattársa, Jenson Button csak a 12. helyen végzett, mivel a Q2-ben elromlott a gázpedál a megbízhatónak mondott McLarenben. A 2009-es világbajnok Hamiltonnal ellentétben igenis aggódik amiatt, hogy megússzák-e baleset nélkül az első kanyart vasárnap.

"Hosszú nap lesz. Nem hinném, hogy olyan könnyű lenne előzni itt. Szerintem szórakoztató délután vár ránk. De az egyes kanyar trükkös lesz a mezőny közepéről rajtolva. Pár versennyel ezelőtt onnan rajtoltam, és akkor nem sült el jól számomra, meglátjuk, mit tehetünk. Remélhetőleg egy remek show-t mutatunk majd az amerikai rajongóknak."

Button szerint még korai meghatározni, hogy mi okozta az autója lelassulását a Q2-ben. "Tényleg nem tudom, hogy mi volt a probléma. Elemezzük az adatokat. De a végsebességem körülbelül 100 km/óra volt, tehát biztos, hogy volt gondunk."

A brit legalább annak örült, hogy a probléma előtt tudott futni egy elfogadható köridőt. "Volt egy köröm, és szerencsére abban keményen nyomtam a gázt, különben a 17. helyről rajtolnék" - tette hozzá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!