Vágólapra másolva!
A Lotusnak idő előtt ki kell cserélnie a váltót az autójában, a francia pilóta ezért a szabályok értelmében a negyedik helyett kénytelen lesz a 9. helyről rajtolni a futamon.

Elromlott Romain Grosjean autójában a sebességváltó az USA Nagydíj szombat délelőtti edzésén, ezért a csapatnak ki kell cserélnie. Mivel a berendezés még nem teljesített zsinórban öt versenyt, a szabályok értelmében a francia öt rajthelyes büntetést kap majd az időmérő után, tehát csak kilencedikként állhat fel a rajtrácsra a kvalifikáción megszerzett 4. pozíciója helyett. Így Kimi Räikkönen, Michael Schumacher, Felipe Massa, Nico Hülkenberg és Fernando Alonso kap ajándékba egy helyet.

Grosjean idén másodjára esett áldozatul váltócserének, előzőleg a Német Nagydíjon kapott hátrasorolást ilyen jellegű műszaki hibából eredően.

A sportfelügyelők az edzés után egyébként beidézték meghallgatásra az ütköző Sergio Pérezt és Charles Picet, ám egyikükre sem szabtak ki büntetést. Amennyiben Pérez megrovást kapott volna, tíz rajthelyes büntetéssel nézne szembe, ugyanis ez már a harmadik figyelmeztetése lett volna idén. A kettőt ráadásul ebben a hónapban gyűjtötte össze. Az ütközés inkább az ő sarának tűnt, többen úgy érzik, szerencséje van, hogy megúszta Pic megforgatását az egyik gyors kanyarban. Az esetnél megsérült a Marussia padlólemeze.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!