Élő:
Vágólapra másolva!
Jenson Button nem számított rá, hogy Sebastian Vettel ekkora kockázatot vállal a harmadik helyért való küzdelemben. Szerinte rossz vége is lehetett volna a történetnek.

Sebastian Vettel hosszú körökön keresztül hiába támadta frissebb gumikon Jenson Buttont az Abu-Dzabi Nagydíj második Safety Car fázisa után, meglepő módon nem sikerült megelőznie. Aztán az 51. körben végül a DRS segítségével a 11-es kanyarban elment Button mellett, akit meglepett, hogy a német mekkora kockázatot vállalt az előzéssel.

"Nagyon bátor volt" - vélekedett a McLaren-es. "Ha blokkolnak a kerekeim, és lecsúszom az ívről, összeütköztünk volna" - tette hozzá. "Szokatlan manőver volt tőle, nem számítottam rá."

Vettelt az lepte meg, milyen nehezen jutott át a McLarenen. "Azt hittem, egy kicsit könnyebb dolgom lesz, mivel előtte lassabb autókat előztem meg, de végül átpréseltem magam."

Button egyébként elmondta, nem sok esélye volt maga mögött tartani a sokkal friss gumikon támadó Vettelt, akinek "mázlival", a két biztonsági autós fázisnak köszönhetően bejött a stratégiája. "Lehetetlen volt, mivel ő teljesen új gumikon autózott, a régebbi abroncsokkal pedig egyszerűen nem lehet úgy kigyorsítani, főleg a keményebb keveréken."

A brit versenyző egyébként remekül szórakozott a futamon, annak ellenére, hogy a tempója elmaradt a kiesése előtt könnyedén vezető Lewis Hamiltontól. "Nagyon szenvedtem. Egészen más volt, mint amit pénteken tapasztaltam. Egyszerűen nem találtam a tapadást, nagyon, nagyon fura volt" - magyarázta.

"Persze az autó nyilvánvalóan jól működik, hiszen Lewis nagyon, nagyon gyors volt egész hétvégén" - tette hozzá

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!