Vágólapra másolva!
A brit ellátogatott a csapat wokingi gyárába, hogy megköszönje az alkalmazottaknak az elmúlt évek munkáját. Mindig különleges emlékeket fog őrizni a McLarenről.

Bár még négy futam hátravan a 2012-es világbajnokságból, Lewis Hamilton kihasználta a Koreai és az Indiai Nagydíj közötti kéthetes szünetet, és ellátogatott a McLaren wokingi gyárába, hogy elbúcsúzzon az ott dolgozó csapattagoktól. A gyerekkora óta a McLaren támogatását élvező Hamilton szeptemberben döntött úgy, hogy elhagyja az istállót, és a Mercedesnél folytatja pályafutását.

Bár az utóbbi időben érezhetően megromlott a viszony Hamilton és a csapat vezetősége között, a 2008-as világbajnok hangsúlyozta, hogy szép emlékekkel távozik a McLarentől. "Rendkívül büszke vagyok arra, hogy ilyen sokáig a McLarennel dolgozhattam" - idézi a Sun a versenyzőt, aki érzelmes beszéddel vett búcsút az alkalmazottaktól. "Máig emlékszem arra a napra, mikor 13 évesen először látogattam el a McLaren régi gyárába. A fél életemet ennél az istállónál töltöttem. A csapat, az autók, ez a hely és az emberek mind-mind különlegesek számomra."

A 27 éves Hamilton 2007 óta tartó pályafutása során először próbálja ki magát más csapatnál, a célja pedig természetesen az, hogy sikerre vezesse az idei évben számos problémával küszködő Mercedest. "A jövőben az a kihívás vár rám, hogy a csapat mérnökeivel együttműködve olyan autóvá változtassuk a Mercedest, amely rendszeresen a futamgyőzelmekért szállhat harcba" - mondta. "Remélem, sikeressé tehetem a Mercedest, de a McLarennek is mindig különleges helye lesz a szívemben."