Vágólapra másolva!
A német elzárkózik a csapatváltástól, így ha Hamilton valóban a Mercedeshez igazol, Schumachernek kell mennie.

Ha Lewis Hamilton a bokszutcai pletykáknak megfelelően tényleg átigazol a Mercedeshez, a csapat két jelenlegi versenyzője közül az egyiknek biztosan távoznia kell. Bár az eredeti feltételezések szerint ez Michael Schumacher lett volna, felmerült az is, hogy Nico Rosberg adja át a pilótaülését, helyet cserélve Hamiltonnal.

Ezzel látszólag mindenki jól járna, Rosberg azonban kijelentette, hogy esze ágában sincs elhagyni a Mercedest. "Biztosan az ezüstnyilakkal maradok, és alig várom, hogy jövőre újabb győzelmeket arathassak" - szögezte le a DAPD hírügynökségnek.

Rosberg szerződését a Mercedesnél tavaly novemberben "több évre" meghosszabbították, ami elvben azt is jelentheti, hogy a 2012 utáni időszakra valamelyik félnek csak opciója van, de 2013-ra valószínűleg még érvényes. Ha így van, és Hamilton valóban megállapodott a csapattal, Schumachernek kell mennie, mert az ő szerződése idén lejár.

Rosberg ugyanakkor szeretné, ha maradna. "Jól kijövünk egymással, a versengésünk ösztönzőleg hat ránk. Michael még mindig rendkívül magas szinten van, óriási kihívás ellene versenyezni" - mondta. "Együtt előre hajtjuk a csapatot."

Forrás: Mercedes

Azt Rosberg sem tagadta, hogy amíg Schumacher, Massa és Hamilton sorsa nem válik világossá, a pilótapiac sem fog megmozdulni. A Belga Nagydíj hétvégéjén Schumacher új személyes szponzori megállapodást jelentett be egy navigációkra szakosodott kínai céggel, a német korábbi menedzsere, a szerződés megkötésében is közreműködő Willi Weber azonban cáfolta, hogy ez azt bizonyítja: a hétszeres világbajnok folytatja a versenyzést. Schumacher azt ígérte, októberben hozza nyilvánosságra a jövőjével kapcsolatos részleteket.

Rosberg közben elismerte, hogy a Mercedes erre a szezonra lemondhatott a világbajnoki győzelemről, viszont szerinte a 39 pontos hátrányban lévő Sebastian Vettel a hátralévő hét forduló alatt még elkaphatja Fernando Alonsót. Akit egyébként méltatott, mert "míg az üldözői különféle hibákat vétenek, vagy lerobban az autójuk, ő nyújtja a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt. Jó esélye van rá, hogy világbajnok legyen."

Ettől függetlenül még nem sorolja Alonsót a Forma-1 történetének legnagyobbjai közé. Szerinte azok "Schumacher, Senna és Fangio - ennyi."