Vágólapra másolva!
Bár a mezőny nagy része örül, hogy néhány hétig nem rendeznek versenyt, vannak, akik nem feltétlenül iktatnák be az augusztusi szünetet a menetrendbe.

A 2000-es években egyre több versennyel bővült a Forma-1-es szezon, és a számuk az idén elérte a rekordot jelentű húszat. A csapatokra háruló terhelés mérséklése érdekében azóta évente beiktatnak egy három- vagy négyhetes szünetet a versenynaptárba, hogy az alkalmazottak kipihenhessék a fáradalmakat, és frissen kezdjék meg a munkát az idény második felében.

Ebben az időszakban minden csapatnak kötelező két hétre leállítani a munkát még a gyárban is, mindössze az épületek és a berendezések felügyelete és karbantartása, valamint a logisztikai és marketing munka engedélyezett. A csapatok beszállítóira szintén érvényes a kéthetes munkastop a Forma-1-es programra vonatkozóan.

Idén több mint egy hónap telik el a szünetben két futam között - ilyen hosszú nyári kihagyásra legutóbb 1983-ban volt példa. Bár a versenyzők nagy része örül, hogy jut ideje a kikapcsolódásra, akadnak olyanok is, akik sokallják a szünetet. "Igen, várom. De hogy szükségét érzem-e egy azonnali vakációnak? Nem feltétlenül" - mondta Michael Schumacher a Sport Bildnek. Honfitársa, Nico Hülkenberg egyenesen azt állította, hogy "egyáltalán nem készült fel a nyaralásra." Mint elmondta, meglátogatja otthon a barátait, de úgy vélte, bőven elég lenne két hét szabadság.

A McLarennél ugyanakkor kiemelték a szünet fontosságát, mivel ősszel három olyan alkalom is lesz, amikor két egymást követő hétvégén rendeznek nagydíjat, ráadásul Európán kívül. A versenynaptár folytatása itt tekinthető meg.