Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh akkor lát esélyt a 2012-es világbajnoki győzelemre, ha a szezon második felében kevesebbet hibáznak, és jobban kihasználják a lehetőségeiket. A gumik még mindig sok fejtörést okoznak nekik. 

A McLarennél továbbra is rendületlenül hisznek benne, hogy az egyéni és a konstruktőri világbajnokságot is megnyerhetik, annak ellenére, hogy a Red Bull 53 pontos előnnyel vezeti a tabellát, Fernando Alonso pedig 47 ponttal szerzett többet, mint Lewis Hamilton. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh szerint az MP4-27 elég gyors autó ahhoz, hogy minden futamon a győzelemért szállhassanak harcba, ehhez azonban kevesebb hibát kell véteniük a szezon második felében.

"Az első 11 versenyből nyolcszor is az első sorból indulhattunk, az autónk tehát gyors - legalábbis az időmérőn" - nyilatkozta az Autosportnak. "Mindenki számára nehéznek bizonyult a szezon, de Fernando és a Ferrari nagyszerű munkát végeztek: egyrészt a fejlesztések terén, másrészt pedig abból a szempontból, hogy ők a legtöbbet hozzák ki az autójukból."

Whitmarsh szerint a McLaren lemaradásához több tényező is hozzájárult, ezek közé sorolhatóak a kiszámíthatatlanul viselkedő Pirelli gumik is, amelyeket még mindig nem sikerült teljesen megérteniük. "Amint kezdjük megérteni a száraz pályára való gumik viselkedését, az intermediate és az esőgumik újabb kihívást szolgáltatnak" - magyarázta. "Silverstone-ban gyorsak voltunk száraz pályán és esőben is, az intermediate-eken viszont gyengén szerepeltünk. A következő futamon a slickeken és az intermediate gumikon voltunk gyorsak, esőben viszont lassúak. Így nem könnyű versenyezni, de érdekes a kihívás."

Lewis Hamilton és Jenson Button sok pontot veszített a kerékcserék során elkövetett hibák miatt is, a szezon elején rendszeresen előfordult, hogy a szükséges idő többszörösét kellett a bokszutcában tölteniük. Az elmúlt futamokon azonban úgy tűnt, ezt a problémát sikerült megoldaniuk, még a leggyorsabb kerékcserére vonatkozó rekordot is megdöntötték. "Keményen dolgoztunk, és kicsit javulni is tudtunk, de a hibákat teljesen ki kell küszöbölnünk" - jelentette ki Whitmarsh.

A csapatfőnök úgy véli, a hátralévő kilenc futamon még bőven van esélyük a hátrány ledolgozására, különösen annak fényében, hogy a bajnokság legutóbbi fordulójában, a Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton uralta a hétvégét. "Még sok pontot szerezhetünk, ezt folyamatosan észben kell tartanunk" - mondta. "Mindent meg kell tennünk azért, hogy az összes futamon a mi autónk legyen a leggyorsabb, ne hibázzunk, a lehető legjobban megértsük a gumikat, megfelelően állítsuk be az autót, és jól szerepeljünk az időmérőn, majd a futamon is."