Vágólapra másolva!
A csapat újabb egy évvel meghosszabbította az ausztrál versenyző szerződését, akinek nem esett nehezére aláírni. Webber elárulta, tárgyalt a Ferrarival is.  

Eldőlt, hogy Mark Webber a következő szezonban is a Red Bullnál versenyezhet a Forma-1-ben, miután további egyéves szerződést kötöttek vele. "Mivel mindkét fél részéről erős igény volt a kapcsolat folytatására, logikus döntés volt a szerződéshosszabbítás. Nagy örömmel jelentjük be, hogy Mark 2013-ban nálunk fog vezetni" - jelentette be Christian Horner csapatfőnök.

A 35 éves ausztrál pilóta 2007 óta áll a csapat alkalmazásában, ezalatt kilenc győzelmet és harmincegy dobogós helyezést szerzett, illetve az előző két évben harmadikként végzett a pontversenyben. Mint elmondta, szívesen folytatja a közös munkát a Red Bull-lal, "könnyen" hozta meg a döntését.

"Nagyon vágytam arra, hogy a Red Bull Racingnél maradjak" - nyilatkozta. "Lenyűgöző srácok és lányok vannak itt, imádok velük dolgozni. Ez nagy hatással van rám és az autóban nyújtott teljesítményemre, ami sokat segített a döntésemben."

Forrás: Red Bull

"Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, együtt nőttünk fel. Hosszú utat jártunk be együtt, és úgy gondolom, jól beilleszkedtem" - vélte. "Duzzadok az önbizalomtól, magas hőfokon pörgök. Jól ismerem a csapatot, otthon érzem magam itt."

Webber idén két győzelmet aratott, és Fernando Alonso mögött a 2. helyen áll a tabellán. Elárulta, volt valóságalapja azoknak a találgatásoknak, melyek szerint esetleg a Ferrarihoz szerződhet Felipe Massa helyére, mivel a maranellói csapattal is egyeztetett. "Tárgyaltunk a Ferrarival, de úgy döntöttem, inkább itt (a Red Bullnál) maradok" - közölte.

A csapat másik versenyzője Sebastian Vettel lesz a 2013-as idényben.