Vágólapra másolva!
A csapatnál azt mondják, körönként ennyivel lassabbak az élcsapatok autóinál. Ross Brawn elismerte, hogy júliusban elmaradt a formájuk a várttól.  

Michael Schumacher felemásnak ítéli idei szezonjának első felét, lévén hiába diktált több futamon is bíztató tempót, 29 pontjával csak a tabella 12. helyén szerénykedik. "A magyarországi verseny az utolsó a nyári pihenő előtt, és itt kezdődik meg a szezon második fele, vagyis itt az ideje a féltáv értékelésének" - közölte csapata hungaroringi előzetesében.

"Véleményem szerint, ahogy sokszor előfordul az életben, ennek megítélése is függ a perspektívától: csupán a tabellára nézve nem tűnik jónak a helyzet, viszont alaposabban szemügyre véve bizonyos eredményeket, az összkép sokkal szebb. Egyértelműen előreléptünk, volt néhány csúcspontunk."

Valószínűleg elsősorban a valenciai eredményére utalt ezzel, ahol a Forma-1-be való 2010-es visszatérése óta először állt dobogóra, Hockenheimben pedig a leggyorsabb kör fűződött a nevéhez - ilyen idősen legutóbb Jack Brabhamnek sikerültek hasonló bravúrok, még 1970-ben. Schumacher főleg technikai problémák miatt nem szerzett több pontot, az első hét versenyből négyet ugyanis önhibáján kívül nem tudott befejezni.

Forrás: Mercedes

Az utóbbi két nagydíjon, Silverstone-ban és Hockenheimben azonban nem lehetett kifogása a Mercedesnek, a W03-as autók mindkét pályán beleszürkültek a középmezőnybe. Ross Brawn csapatfőnök elismerte, hogy visszaestek. "Az utolsó hónapunk nehezebben alakult, nem értünk el olyan eredményeket, mint amilyeneket akartunk" - mondta. Mivel rögtön a Német Nagydíj utáni héten a Hungaroringre utazik a mezőny, Brawn figyelmeztetett rá, hogy nem igazán van idejük fejleszteni az autót, ezért nem várható tőlük komoly javulás.

Norbert Haug, a csapat sportigazgatója ugyanakkor rámutatott, hogy Schumacher kiesései ellenére is jobban állnak tíz futamot követően, mint 2011-ben, Nico Rosberg révén pedig Kínában első győzelmüket is megszerezték. A Red Bullhoz, Ferrarihoz, McLarenhez mért lemaradásukat fél másodpercre becsüli. "Az előző két verseny az mutatta, hogy jelenleg körülbelül körönként fél másodpercnyi a hátrányunk az élmezőnyhöz képest" - nyilatkozta.