Vágólapra másolva!
Miután az utóbbi két versenyen a Q3-ba sem jutott be, meggyőződése, hogy a jó rajtpozícióval javíthatna az esélyein. Hamilton szerint a McLarenhez illik Kanada.

Jenson Button a barcelonai és monacói Q2-ben is kiesett, pedig a szezon első négy időmérőjén sohasem végzett az 5. helynél hátrébb, sőt Ausztráliában és Malajziában még a 2. rajtkockát kaparintotta meg. Ezért a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjon azt tartja a legfontosabb feladatának, hogy jobb helyre kvalifikálja magát.

"Az előző két versenyen a Q2 nem alakult jól számomra, így nem számít, milyen gyors voltam a versenyen, mert vasárnap délután mindenképpen lépéshátrányban voltam, különösen azért, mert a mezőny jelenleg rendkívül sűrű" - mondta Button a McLaren montreali előzetesében. "A célom ezért a következő hétvégén az lesz, hogy jobban szerepeljek az időmérőn, és erre építeni tudjak a versenyen is."

Az elmúlt három versenyen a másik McLarent vezető Lewis Hamilton sem jutott fel a dobogóra, sőt legutóbb, Monacóban a rajtpozícióján két helyet rontva, ötödikként ért célba. Bár pletykák szerint egyre valószínűbb, hogy az év végén, amikor lejár a szerződése, elhagyja a McLarent, azt állította, nem ingott meg a bizalma a csapatban.

"Noha nem alakult számunkra minden zökkenőmentesen, a csapat és én is minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy az összes hétvégén harcba szállhassunk a győzelemért" - mondta. "Továbbra is részesei vagyunk a világbajnoki küzdelemnek, és már alig várom, hogy azt Montrealban folytathassuk, ahol tavaly az egyik kedvenc versenyem volt."

"Szerintem az autónk papíron jól illik a pályához: Spanyolországban megmutattuk, hogy a gyors kanyarokban nagyon erősek vagyunk, de jó részidőt értünk el a lassabb és technikásabb utolsó szektorban is."