Vágólapra másolva!
Mivel a brazil távozott az F1-ből, egy másik rutinos versenyző foglalja el a helyét a versenyzők szakszervezetében.

A továbbiakban a HRT-vel 41 évesen visszatérő Pedro de la Rosa fogja irányítani a versenyzők szakszervezetét, a GPDA-t, miután az eddigi elnök, Rubens Barrichello már nincs a Forma-1-ben. A cserét a pilóták már tavaly megszavazták.

"Az előző szezon végén abban állapodtunk meg, hogy ha Rubens nem folytatja, én veszem át a helyét" - magyarázta de la Rosa az Autosportnak. "Ezt a többiek szavazták meg. De kizárólag azért, mert Rubens nincs itt. Szuper munkát végzett, úgyhogy mindenki örült volna neki, ha tovább tud dolgozni. Az állást tehát örököltem tőle, de szívesen folytatom, amit két évvel ezelőtt abbahagytam."

De la Rosa ugyanis korábban, 2008 és 2010 között már volt az elsősorban biztonsági kérdésekben illetékes GPDA elnöke.

"Valamilyen formában mindig a szervezet tagja maradtam" - mondta. "Szerintem a GPDA sokkal fontosabb szerepet tölt be, mint egyesek hiszik. Az a körülmény, hogy szinte mindannyian tagjai vagyunk, nagyon erőssé teszi. Az üléseinken jó a hangulat - nincs köztünk semmilyen probléma."

Sebastian Vettel és Felipe Massa várhatóan a GPDA igazgatói maradnak, de erről valószínűleg majd a melbourne-i idénynyitó hétvégéjén tartanak szavazást.