Vágólapra másolva!
A híresztelésekkel ellentétben a McLaren nem fontolgatja, hogy 2014-ben a Honda motorjaira váltana, a jövőt is a Mercedes partnereként képzelik el.

Bár az elmúlt hetekben felröppentek olyan hírek, hogy a 2014-től bevezetésre kerülő, V6-os turbómotorokat a McLaren talán már nem a Mercedestől, hanem a Hondától kapja majd, a csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale ezt most határozottan cáfolta. A hírek szerint a McLaren azért fontolgatta, hogy megszünteti az együttműködést a Mercedesszel, mert a német gyár több figyelmet szentel 2010-ben létrehozott saját csapatának.

A McLaren és a Mercedes kapcsolata már nem olyan szoros, mint korábban - 2000 és 2009 között a Mercedesnek tulajdonrésze is volt az istállóban, azóta csak motorszállító partnerek -, s Neale kijelentette, hogy a sajtóban megjelent információk tévesek. "Rendkívül elégedettek vagyunk, élvezzük az együttműködést a Mercedes-Benzzel. Igazából nem is tudjuk, honnan erednek ezek a peltykák"- nyilatkozta a McLaren telefonos konferenciáján.

"Véget vethetek nekik, és elmondhatom, hogy teljes mértékben a Mercedes-Benzzel való együttműködésre koncentrálunk. Már hosszú ideje tart ez a kapcsolat, közben sok futamot és bajnokságot nyertünk - remélem, még sokáig folytatódni is fog" - mondta Neale, aki nem tart attól, hogy gyári csapata miatt a Mercedes elhanyagolná másik két partnerét, a McLarent és a Force Indiát.

"Természetesen megvan a saját csapatuk, és teljesen helyénvaló, hogy a figyelem egy része rájuk irányul. Épp ma beszéltem Thomas Fuhrral (az F1-es motorokat gyártó Mercedes-Benz HighPerformanceEngines ügyvezető igazgatójával) - rendszeren konzultálunk, és megegyeznek a céljaink" - magyarázta Neale. "Thomas örült, hogy Abu-Dzabiban hat Mercedes-motorral hajtott autó került be a legjobb tíz közé az időmérőn. Tényleg örömüket lelik ebben, és ennek így is kell lennie. A Mercedes jelentős technikai partnerünk."

A McLaren 1995 óta használja a Mercedes motorjait, együttműködésük során eddig három egyéni és egy konstruktőri világbajnoki címet nyertek. A Honda 1988 és 1992 között volt a brit csapat partnere, első négy közös évükben sorozatban négyszer szerezték meg mindkét trófeát.