Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali csapatfőnök szerint a Ferrari szeptember elejétől a 2012-es autó fejlesztésére koncentrál. Jobb kezdésre vágynak a maranellóiak jövőre.

Noha a Ferrari a nagy hátrány ellenére sem adja fel az idei világbajnokságot, az olaszok a 2012-es felkészülést sem hanyagolják el. Stefano Domenicali csapatfőnök a Ferrari hagyományos, Madonna di Campiglióban tartott rendezvényén bejelentette, hogy szeptember elejétől a 2012-es autó fejlesztésére koncentrálnak a mérnökök.

Domenicali az ideinél jobb szezonkezdetet szeretne jövőre: ugyan az elmúlt négy versenyen Fernando Alonso szerezte a legtöbb pontot, a spanyol az idény első néhány versenyén nem tudta tartani a tempót az élmezőnnyel. "Szeptember elejétől kizárólag a következő évre koncentrálunk" - jelentette ki Domenicali.

"A 2011-es autóhoz az összes fejlesztés elkészült október közepéig. Ha valami változik, természetesen reagálni fogunk. Mivel a szabályok a kipufogóktól eltekintve nagyrészt változatlanok maradnak, az idei fejlesztések a 2012-es autóhoz is hasznosak lesznek. Minél több időt szeretnénk a szélcsatornában tölteni, hogy elkerüljük az utóbbi két szezon téli szenvedéseit."

Fotó: Farkas Péter [origo]

"Ha pontoznom kellene az idei teljesítményünket, hatos fölét adnék, ami jól szemlélteti azt a kettősséget, amit a borzasztó rajt és az utóbbi versenyeken nyújtott jó teljesítményünk miatt érzünk. Célunk, hogy a lehető legtöbb versenyt nyerjük meg a szezon végéig."