Vágólapra másolva!
Ugyanakkor azt állítja, ettől még ugyanolyan komolyan veszi a versenyzést, mint régen.

Amióta tavaly visszatért, Michael Schumacher a pályán és a pályán kívül sem tűnik egészen a réginek. Bár időnként vannak villanásai, mint például Kanadában, s a versenytempójával alapvetően nincs gond, az időmérőkön rendre kikap a csapattársától, ami pedig korábban ritkaságszámba ment. Ráadásul feltűnően gyakran követ el rá korábban nem jellemző, apró hibákat.

Cserébe viszont érdekes módon sokkal megközelíthetőbb, barátságosabb és lazább lett. Legalábbis a külső szemlélőkben ez a benyomás alakult ki róla, de most ő maga is elismerte, hogy így történt. "Tény, hogy kicsit lazább vagyok, mint régen" - mondta az Express című kölni lapnak. "Ehhez kétség sem férhet."

Ám a 42 éves Schumachert, aki a következő versenyen, az augusztus 28-i Belga Nagydíjon fogja ünnepelni Forma-1-es bemutatkozásának 20. évfordulóját, nem barátságos természete miatt kedvelték meg a rajongói, hanem azért az agresszivitásáért és kíméletlen munkamoráljáért, ami korábban olyannyira jellemző volt rá. Noha ezek a tulajdonságok sok kritikusa szerint mára kivesztek belőle, ő határozottan tagadja, hogy már nem veszi komolyan a versenyzést.

"Egyszerűen csak több a tapasztalatom, mint régen, és jobban tudom, hogy az adott pillanatban mit kell tennem" - jelentette ki. "Tisztában vagyok vele, hogy mikor kell keményen összpontosítanom, és mikor lazulhatok el."