Vágólapra másolva!
A McLaren főnöke nehezen, de még megnyerhetőnek tartja a világbajnoki címet.

Bár a McLaren az elmúlt öt futamból hármat megnyert, a red bullos Sebastian Vettel továbbra is fölényesen vezeti a világbajnokságot: Lewis Hamiltonnal szemben 88, Jenson Buttonhoz képest pedig kereken 100 pont az előnye, és még saját csapattársa, Mark Webber is 85 pontos lemaradással követi őt a tabellán. A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh ebből a helyzetből is elérhetőnek tartja a vb-címet, noha úgy véli, Hamilton túl sokat ad a kritikákra.

"Szerintem a pozitívum az, hogy fejben már jó helyen van, mert hirtelen megint elhiszi, hogy képes a győzelemre, ami a köridőkben is megmutatkozik" - mondta Whitmarsh az Autosportnak. "Én úgy látom, Lewisban nagyon ég a győzelmi vágy. Túl kemény önmagához. Még mindig túlságosan a szívére veszi azt, amit a sajtóban írnak róla. Erre kicsit érzékenyebb a kelleténél, de idővel majd beletanul. Elvégre még fiatal ember, akire rendkívül nagy figyelem irányul, és ezzel nagy nyomás, komoly elvárások is járnak."

"Mindannyian próbálunk segíteni neki, együtt dolgozunk a sajtóval. Én már valószínűleg cinikusabb vagyok, mint Lewis, bár igaz, hogy én nem is kapok annyi kritikát, mint ő."

Whitmarsh hozzátette: a melbourne-i idénynyitó után még arra sem mert volna fogadni, hogy a McLaren idén akár egyetlen versenyt nyerhet. A világbajnoki címről pedig azt mondta, "szerintem nehezen, de még elérhető."

"Az egyes futamokon is nehéz lesz győzelmet aratni, mégsem tehetünk mást, mint azt, hogy megpróbáljuk megnyerni az összeset. Nem könnyű ledolgozni a hátrányunkat, ám nem is lehetetlen. Természetesen mindenki a vb-címre összpontosít, de amíg nem mi állunk az élen, felesleges aggódnunk miatta."

"Jól jönne egy kettős győzelem, különösen, ha a harmadik helyen sem valamelyik Red Bull végezne, úgyhogy szívesen látjuk a dobogón a Ferrarit is. Nem adjuk fel. Az eddig sem volt jellemző ránk, és ezután sem lesz."

Korábban az összetett 4. helyén álló Fernando Alonso is azt remélte, hogy a McLaren pontokat rabol a Red Bulltól.