Vágólapra másolva!
Sir Frank Williams örülne neki, ha autói több időt tölthetnének a pályán, ezért támogatja a szezon alatti tesztek újbóli bevezetését.

A Forma-1-es csapatok a 2009-es szezon óta nem tesztelhetnek idény közben, erről költségcsökkentési okokból állapodtak meg. Az utóbbi hónapokban felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint hasznos lenne a gyakorlások visszahozatala, ennek Sir Frank Williams, a Williams alapítója is örülne.

"Igen, azt hiszem, támogatnám ezt" - jelentette ki Williams az ESPN F1-nek adott interjújában. "Többet kellene tudnunk a saját képességeinkről. Jelenleg nagy a nyomás minden csapaton, hogy menjen jó időt az időmérőn, álljon össze minden a versenyre, és ugyan ez nekünk idén többé-kevésbé sikerült, azért ott az igény, hogy tesztelhetnénk egy kicsit többet."

Williams összefoglalta észrevételeit a szabálymódosításokról is. "A szurkolók legnagyobb része egyszerűen csak jó versenyeket akar és az idei szabályváltoztatások pontosan megfelelnek ennek a célnak. Tetszenek a 2014-től bevezetésre kerülő hathengeres turbómotorok is, hogy a sorozat technológiailag a kisebb, takarékosabb motorok felé fordul."

Forrás: Williams