Vágólapra másolva!
Összességében elégedett volt a Red Bull a kanadai szerepléssel, de Vettel azért némileg keserű szájízzel hagyja el Montrealt, mert önhibájából az utolsó körben veszítette el a győzelmet.

Vettel a 70 körös versenyből 69 és fél körön át vezetett, tehát érthetően volt kissé csalódott az eredményhirdetés után.

"Túl óvatos voltam az utolsó Safety Car után, amikor vezettem, nem növeltem eléggé az előnyömet a mögöttem haladókhoz képest, csak tartani próbáltam a távolságot. Aztán megláttam Jensont jönni, nyomtam a gázt, azt gondoltam, ez elég lesz a végéig, de nyilvánvalóan nem lett az, elkövettem egy hibát" - nyilatkozta a világbajnok.

"Csak egy ív volt, de a nedves részre sodródtam, tehát elég könnyű volt megelőznie. A pillanat - amikor már a markodban van, de kicsúszik belőle - nem a legédesebb érzés" - tette hozzá.

Csapattársa, Mark Webber az első kanyarban ütközött Hamiltonnal, megpördült, de aztán szinte hibátlanul vezetve felért a dobogóra a 14. pozícióból, s közben jót csatázott Michael Schumacherrel. Elmondása szerint csak azért kerülhetett a verseny végén a dobogó közelébe, mert a futam utolsó harmadában a többieknél hamarabb váltott száraz pályára való abroncsokra, és két kör alatt ledolgozta hátrányát.

"Néhány embert meg kellett előznöm a szünet után; nem volt túl kemény, amíg meg nem jelent a száraz versenyvonal az ideális íven, de azon kívül csúszós volt. Ezután nagyon nehéz volt megelőzni néhány srácot, úgy értem, a keskeny résen kellett a belső oldalon bebújni melléjük. Amikor olyan tapasztalt srácokkal állsz szemben, mint Michael és Nick (Heidfeld), akik tudják, mit csinálnak, ez még trükkösebb."

Christian Horner csapatfőnök kiemelte, hogy a hetedik futam után is csak 14 ponttal szerzett kevesebbet Vettel az elérhető maximumnál, ami kimagasló teljesítmény.

"Sebastian egy ritka hibát követett el egy olyan napon, amikor sok pilóta sokszor hibázott. Megfizette az árát, de a második még így is jó hely" - nyilatkozta a verseny után. "A csapattal egy második és egy harmadik helyet szereztünk egy olyan napon, amikor sem Fernando, sem Lewis nem szerzett pontot, ez egy nagyon szép munka volt ma délután."

"Le a kalappal a srácok előtt, akik másfél órát álltak az esőben az újraindításra várva. Holnap reggelre remélhetőleg nem fognak sokan megfázni közülük"- tette hozzá Horner.