Vágólapra másolva!
A Mercedes fiatalabbik pilótája kapta az 1967-ben elhunyt olasz versenyző emlékére alapított díjat 2010-es teljesítményéért.

Az 1992-ben alapított díjat mindig olyan versenyzők kapják, akik az adott évben kimagasló teljesítménnyel vetették magukat észre a motorsport világában. A díjat az 1967-es Monacói Nagydíjon elhunyt pilóta szülővárosa, Brisighella ítéli oda minden évben egy arra érdemesnek tartott versenyzőnek.

A korábbi győztesek között olyan nevek vannak, mint David Coulthard, Juan-Pablo Montoya, Jenson Button, Michael Schumacher, Jacques Villeneuve, Kimi Räikkönen, Robert Kubica, Fernando Alonso, Felipe Massa, Mark Webber vagy éppen Sebastian Vettel.

"Nagy megtiszteltetés, hogy kitűntettek a Bandini-díjjal. Ezt nem csak a pályán nyújtott teljesítményért, hanem a versenyzői mentalitásért és a sporthoz való hozzáállásért szokták odaítélni, ezért jóval több jelentéssel bír. Maga a trófea fantasztikus, egy igazi műalkotás. Nagyon, nagyon nehéz, majdnem meg kellett szakítanom a fotózást, mert alig tudtam tartani" - mondta Rosberg az átadási ceremónián az olasz kisvárosban.