Vágólapra másolva!
A Bild olvasói a hétszeres világbajnokot választották meg a valaha élt legnagyobb német sportolónak Franz Beckenbauer előtt.

Forrás: Mercedes
Schumachert még mindig értékelik a németek

Amint az újság csütörtöki számában megjelent összeállításból kiderült, az olvasók ötven sportolóra adhatták le a szavazatukat. A lap az után volt kíváncsi a németek véleményére, hogy Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks játékosa lett az első német kosárlabdázó, aki bajnokságot nyert az észak-amerikai profi ligában, az NBA-ben.

A jelenleg a Mercedesnél versenyző, 42 éves Schumacher tavalyi visszatérése óta ritkán emlékeztet régi önmagára, de honfitársai a jelek szerint nem felejtették el rekordjait, köztük 91 nagydíjgyőzelmét és hét vb-címét: az 56 ezer szavazó 28 százaléka őt tartotta a legjobb német sportolónak. A második helyet a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok labdarúgó, Franz Beckenbauer szerezte meg a voksok 13 százalékával, míg Nowitzki 12,4 százalékkal harmadik lett.

Érdekesség, hogy a Forma-1-ben címvédő Sebastian Vettelre csupán az olvasók 1,8 százaléka szavazott, amivel a Red Bull pilótája 10. lett a listán.