Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel csütörtökön 22 kört teljesített Monacóban a szuperlágy Pirelliken, miközben alig romlottak a köridői. A Red Bull magabiztosan várhatja a folytatást annak ellenére is, hogy Webbert váltóhiba hátráltatta délelőtt.

Nagyon magabiztosan kezdett a Red Bull a Monacói Nagydíj első napján, főleg Sebastian Vettel számára alakultak jól a dolgok. A címvédő az első szabadedzést az 1. helyen zárta, bő egy tizedmásodperccel megelőzve Fernando Alonsót, a folytatásban pedig egészen különleges produkciót mutatott be.

Bár szinte mindegyik csapat arról számolt be, hogy a Pirelli gumik a vártnál jobban bírják a terhelést, de Vettel és a Red Bull teljesítménye kiemelkedett a többieké közül. A német 22 kört tett meg egyhuzamban az idén versenyben először használható szuperlágy abroncsokon, s eközben rendkívül egyenletesen teljesített. Az etap legjobb idejét, 1:18.585-öt a 4. körben futotta, de még a 20. körben is 1:18.817-re volt képes, és szinte folyamatosan az 1:18 - 1:20 közötti tartományban autózott.

"Eddig rendben ment minden. Mindkét gumi jól működik, és úgy tűnik, tartósak is, ami fontos szempont. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a körülmények vasárnapig, de úgy tűnik, hogy az időmérőn a szuperlágyat kell majd használni, mivel az a gyorsabb" - mondta Vettel, akinek délelőtt volt egy apró kalandja: "Három kör után lekoccoltam falat, remélem, ezzel le is tudtam ezt a dolgot a hétvégére!"

Mark Webber számára nem kezdődött ilyen jól a nap, az első szabadedzésen váltóproblémák miatt egyetlen mért kört sem tudott megtenni. Délutánra rendbehozták az autóját, s végül a 8. helyen zárt, közel egy másodperccel lemaradva csapattársától. Az ausztrál azonban nem izgatta magát túlságosan sem a műszaki hiba, sem a halvány eredmény miatt.

"Délelőtt problémám volt a váltóval, emiatt vesztettem némi időt, de amúgy nem alakultak rosszul a dolgok. Délután szokás szerint nem az volt a célunk, hogy az elsők között végezzünk, hanem hogy sok hasznos adatot gyűjtsünk" - nyilatkozta Webber, majd magabiztosan hozzátette: "Szerintem szombaton visszatérünk a rendes kerékvágásba, és a helyükre tesszük a dolgokat."